JASNA PORUKA koalicionim partnerima: Ko glasa protiv Vlade, IDE U OPOZICIJU

Glasanje za izbor Vlade, uz glasanje za budžet, jeste kondicio sine kva non da bi neka stranka bila deo vladajuće koalicije. U tom smislu, mislim da će sam gospodin Marković i njegova stranka svojim glasanjem odrediti svoju poziciju, odnosno da li su deo vladajuće većine ili su u opoziciji - istakao je potpredsednik SNS Jovanov

  • 61

Potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ima jasnu poruku za sve poslanike među naprednjacima i za koalicione partnere koji se premišljaju oko glasanja za Anu Brnabić kao novog premijera - shodno tome kako budu glasali, zavisiće da li su deo vladajuće većine ili opozicija, piše današnji "Blic".

Vučić sa poslanicima SNS o podršci Ani Brnabić

Stefanović otkrio: Postoji mogućnost parlamentarnih izbora

Upitan očekuje li da svi poslanici SNS glasaju za Anu Brnabić ili će im se zameriti ako glasaju "po savesti", Jovanov je rekao da je potpuno obrnuto, odnosno da po savesti glasa onaj ko glasa za izbor Ane Brnabić.

- Svako iz SNS ko misli da glasa protiv, od savesti nema ni "s". Jer šta bi glasanje protiv Vučićevog predloga zapravo značilo? Značilo bi da neki ljudi podržavaju izbor Aleksandra Vučića da baš oni dobiju poslanički mandat i tada, po njihovom sudu, Vučić, naravno, dobro procenjuje - rekao je Jovanov.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je dodao da za takvo ponašanje nema razumevanja jer ono pokazuje licemerje i nepoštovanje i predsednika drzave, ali i SNS čiji su, makar formalni, članovi.

- Zato smatram da svakome ko tako razmišlja treba omogućiti da na naredne izbore lepo izađe sam, pa neka pokaže koliko vredi - dodao je Jovanov.

Na konstataciju da je Dragan Marković Palma odmah rekao da neće glasati za Brnabićevu, Jovanov kaže da je to pre svega odluka Markovića i njegove stranke.

- Glasanje za izbor Vlade, uz glasanje za budžet, jeste kondicio sine kva non da bi neka stranka bila deo vladajuće koalicije. U tom smislu, mislim da će sam gospodin Marković i njegova stranka svojim glasanjem odrediti svoju poziciju, odnosno da li su deo vladajuće većine ili su u opoziciji - istakao je Jovanov.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UrošG

    19. jun 2017 | 11:57

    Nije Vucic sam,na svoju ruku doneo odluku o predlaganju Ane Brnabić za premijera,i naravno da očekuje podršku svih

  • Luka

    19. jun 2017 | 13:52

    Pošto je ovo važna odluka važna kako za državu tako i za narod smatram da svi moraju podržati ovaj dobar predlog a ko to ne želi da uradi neka izađe iz vlasti i govtovo.

  • paramonte

    19. jun 2017 | 13:48

    Sasvim realno,bez saradnje nema uspeha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA