LAŽ KOJA JE DOVELA DO BOMBARDOVANJA: Srbi nisu počinili masakar nad Albancima! (VIDEO)

Policajac koji je na Kosovu snimio fotografije koje su poslužile kao nemačko opravdanje za vojnu intervenciju nad Srbijom 1999. godine tvrdi da je nemačka javnost izmanipulisana i da nikakvog masakra nad Albancima u selu Rugovo nije bilo

  • 9

Hening Henš, policijski službenik iz Lutenburga, kaže da je cela Nemačka prevarena i da su događaji u mestu Rugovo na Kosovu, koji su poslužili kao opravdanje za NATO bombardovanje, tipičan primer propagande i političkog ponašanja!

Tadašnji ministar odbrane Nemačke Rudolf Šarping iskoristio je slike leševa iz Rugove da ih predstavi kao dokaz masakra Srba nad "nedužnim" kosovskim Albancima i da objasni potrebu hitne intervencije NATO-a.

Ovaj medijski manevar je uspeo, a nemački mediji su poverovali u Šarpingovu priču o masakru nad Albancima i preneli ministrove reči pod naslovom: "Zato ratujemo".

Hening Henš tvrdi da su prikazane fotografije iz kosovskog sela Rugovo 29. januara 1999. bile slike nastale posle oružanih sukoba OVK i srpskih jedinica, a ne posle genocida i masakra nad Albancima.

- Svih 11 leševa bilo je uredno naslagano u jednom crvenom kombiju, a po automobilu su se jasno videli krateri od metaka, dok su svuda okolo bili vidljivi tragovi borbe - objašnjava Henš, koji je zajedno sa svojim kolegom kao posmatrač OSCDE-a na KiM napravio sporne slike.

Iako je na licu mesta bilo mnogo stranih fotoreportera i misija UN, nemnački ministar vojni Šarping je tri meseca nakon ovih događaja izjavio da je jedan njihov oficir tajno napravio ove snimke, ali da ne može da se obrati novinarima, jer je na lečenju zbog potresnih događaja kojima je prisustvovao.

- Kada je Šarping na konferenciji za novinare pokazivao "potresne" slike i govorio kako su Srbi zli momci koji su načinili zlo "jadnim Albancima", bio sam u Skoplju. Začudio sam se takvom prezentovanju slika i pomislio da on nije sasvim čist - kaže Henš.

On tvrdi da "u mestu Rugovo nema govora o masakru".

- Koliko god to izgledalo neprijatno, tamo su bili vojni sukobi - tvrdi Henš.

(D. Zlojutro)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boyan

    30. jul 2012 | 12:16

    i sta sada, sta nam vredi sto je istina isplivala na svetlost dana, stvari se nece vratiti na period pre bombardovanja, samo mi je jos veca muka od ovoga jer svi su znali istinu ali pravili se ludi, mozda nam samo ovo javno iznosenje istine od strane stranih zvanicnika bude od koristi u nekim buducim prilikama ali generalno gorak je okus u ustima i grc u zeludcu jer nije dozvoljeno istini i pravdi da pobede, pobedilo je zlo i Luciferovi ljudi ali nesto mi kaze da racuni jos nisu svedeni zato braco Srbi, mnozimo se i spremajmo za naredni okrsaj...

  • Hogar

    30. jul 2012 | 12:13

    To se znalo odavno, samo što nekima treba vremena da im iz dup... uđe u glavu.

  • lily

    30. jul 2012 | 14:53

    E pa ako je ovo istina nova vlast bi trebala tuziti Nemacku drzavu i obelodaniti putem medija na sve strane istinu...ja zivim u Austriji...mislite da je tu pricu iko igde ovde video ili cuo? Da nam je vlast kako treba oni bi ovo sve medijski pokrenuli na sva zvona da sazna celi svet!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA