Razmatranje 131 amandmana: Rasprava u Skupštini o izmenama Zakona o ministarstvima

Predsednica parlamenta Maja Gojković je rekla da očekuje da Skupština danas ili sutra glasa o izmenama tog zakona, a da sredinom nedelje mandatarka Ana Brnabić predstavi ekspoze, te da se glasa o izboru nove vlade

  • 49

Skupština Srbije počela je razmatranje 131 amandmana podnetih na predlog za izmenu Zakona o ministarstvima, pošto je u subotu uveče, posle skoro 12 sati, završila načelnu raspravu o tom zakonskom rešenju koje predviđa osnivanje dva nova ministarstva - za zaštitu životne sredine i za evropske integracije.

Odbor za pravosuđe odbio sve amandmane u Skupštini, a predložio svoj

Ana Brnabić: Buduća vlada imaće apsolutni kontinuitet sa Vučićevom

Predsednica parlamenta Maja Gojković je rekla da očekuje da Skupština danas ili sutra glasa o izmenama tog zakona, a da sredinom nedelje mandatarka Ana Brnabić predstavi ekspoze, te da se glasa o izboru nove vlade.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Subotnju raspravu obeležila su česta javljanja poslanika po povredama Poslovnika, kao i polemika o svečanosti povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije i o mandatarki Ani Brnabić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Poslanici vladajuće koalicije su poručili da predložene izmene zakona o ministarstvima predstavljaju jasnu potvrdu opredeljenosti i odlučnosti nove vlade za nastavak reformskih procesa.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Opozicija je najavila da neće podržati predložene izmene zakona, ali je većina poslanika opozicije navela da treba da postoji novo ministarstvo za zaštitu životne sredine, dok su uglavnom kritikovali osnivanje ministarstva za evropske intergracije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mala

    26. jun 2017 | 13:27

    Poslanici rade punom parom, tako i treba.

  • Voja

    26. jun 2017 | 13:50

    Potrebna su nam 2 ministarstva naročito ono vezano za EU mi smo na putu ka EU i to je jedna potreba a moramo ići i u skladu sa vremenom.

  • Aleksandra

    26. jun 2017 | 12:28

    Opozicioni poslanici su podneli toliko amandmana, samo da bi odugovlacili zakon o ministarstvima .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA