≫ 

Rebalans budžeta da bi se pljačkali građani je laž: SNS reaguje na saopštenje DS-a

Srpska napredna stranka posebno ukazuje na nekoliko kapitalnih subvencija

  • 4

Srpska napredna stranka smatra da se saopštenje Gradskog odbora DS kojim se optužuje gradska vlast da rebalansom budžeta želi da navodno opljačka građane Novog Sada može podvesti pod obmanu Novosađana, najkraće rečeno –laž.

Smena u Boru samo ako to bude naredio vrh SNS-a

Tvrdnja da će milijardu i po dinara biti poklonjeno javnim preduzećima i ustanovama za pokrivanje tekućih troškova govori o tome da odbornici Demokratske stranke nisu ni pročitali skupštinski materijal o rebalansu budžeta, posebno 21. stranu, gde su detaljno obrazložene subvencije, navodi se iz ove stranke.

Srpska napredna stranka posebno ukazuje na nekoliko kapitalnih subvencija: 159 miliona dinara za nabavku tri nova autobusa za Javno gradsko saobraćano preduzeće, 37 miliona za kupovinu tri mala multifunkcionalna kamiona za transport i zimsku službu JKP „Put“, 62 miliona za priključke za kanalizacionu mrežu, gde grad subvencioniše građane sa 50% sredstava za pokrivanje ovih troškova.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ka projektu potpune rekonstrukcije Kameničkog parka koju će izvesti JKP „Gradsko zelenilo“ usmereno je 36 miliona, a podrazumeva rekonstrukciju jezera, pešačkih staza i postavljanje rasvete. Jedino je Gradskom saobraćajnom preduzeću dato 30 miliona dinara za pokrivanje troškova goriva, kako cene autobuskih karata ne bi morale da se povećavaju. Srpska napredna stranka podseća da Novi Sad ima najniže cene gradskog prevoza.

S obzirom na to da Srpska napredna stranka barata isključivo činjenicama i lako proverljivim podacima, moramo da spomenemo i nekoliko velikih projekata za koje će biti izdvojena sredstva: za opremanje zgrade Hitne pomoći – 50 miliona dinara, održavanje saobraćajnica 377 miliona, 253 miliona za održavanje predškolskih i školskih objekata, 64 miliona za subvencije za decu koja su se našla ispod crte za prijem u vrtiće „Radosnog detinjstva“, pa se sada upisuju u privatne, 80 miliona za nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Budisavi, 30 miliona za istu namenu u Ulici đakona Avakuma na Vidovdanskom naselju, 100 miliona zajedno sa Pokrajinom za obnovu tri ulice u Gradiću u Petrovaradinu: Vladimira Nazora, Lisinskog i Prote Mihaldžića, 40 miliona dinara za izgradnju atmosferske kanalizacije u Kisaču i 25 miliona za početak 2. faze iste namene u Rumenki.

Ukoliko Gradski odbor Demokratske stranke uopšte zanimaju investicije od vitalnog značaja za Novi Sad neka prouče materijal koji im je blagovremeno dostavljen ili ćemo morati da objavimo mnogo opširnije saopštenje, gde bismo pobrojali sve kapitalne subvencije i investicije, navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da demokrate u saopštenju spominju finansiranje nekakve partijske vojske u javnim preduzećima, ta tvrdnja upravo asocira na period njihove vladavine, gde su, između ostalog, u jednom danu postavili rekord koji će retko ko ikada nadmašiti kada su u „Gradskom zelenilu“ zaposlili 130 novih radnika. Takve stvari, uz nezaobilazne malverzacije prilikom svake, pa i najmanje investicije, vezuju se isključivo uz ime stranke koja krupnim koracima nestaje sa političke scene Srbije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • gago

    2. jul 2017 | 15:02

    nisam ni u jednoj stranci jos bio nikada,ali za SNS se vidi da donekle jos nesto i urade za gradjane srbije. To postujem. Toliko o tome.

  • vladbg

    2. jul 2017 | 14:28

    DS, najveci lopovi, ojadili su Srbiju, smeju da pricaju da drugi kradu. E, to se zove bezobrazluk. Zuta olos.

  • Vavilonac

    1. jul 2017 | 14:18

    Sta su rekli iz DS-a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA