Za SPS nema odmora, na redu izbori u Beogradu: Dačić na obeležavanju 27 godina stranke (FOTO)

  • 7

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić danas je na obeležavanju 27 godina postojanja i rada SPS i da je njen glavni cilj efikasna partijska organizacija koja može da odgovori svim političkim i drugim izazovima sa kojima se suočavaju partije u 21. veku.

Dačić: Važan i unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji

Dačić: Zajednički ekonomski prostor ne može biti zamena za EU

- U tom smislu se pripremamo za nove političke izazove i cilj nam je da svi naši ljudi koji se nalaze na različitim nivoima vlasti predano rade svoj posao i da mu budu posvećeni i da naravno zajedno sa Srpskom naprednom strankom probamo da udarimo temelje za jednu novu Srbiju koja će garantovati bolji život za sve građane Srbije - rekao je Dačić.

Foto: Tanjug/STR

Dačić je novinarima pred svečanu sednicu Glavnog odbora SPS u Aleksincu rekao da je SPS partija dugog trajanja, zasnovana na konceptu moderne socijal-demokratije koja se danas zalaže za društvo koje će biti zasnovano na principima slobode, jednakosti, solidarnosti, ravnopravnosti, demokratije i pravde.

Kako je rekao za SPS nema odmora, a prva sledeća politička aktivnost je, kako je rekao, gradski izbori u Beogradu.

Foto: Tanjug/STR

- Ali, nezavisno od tih izbora, svi naši ministri u vladi će biti posvećeni svom poslu svakog dana - naveo je lider socijalista.

On je dodao da se svi zajedno trude da koraci kojima Srbija ide budu "veliki koraci" kako bi se nadoknadilo sve ono što je Srbija u proteklim decenijama propustila.

Foto: Tanjug/STR

- Uloga SPS u novoj vladi je značajnija i ja se zahvaljujejm Aleksandru Vučiću na toj poziciji jer mi nismo trgovali svojom pozicijom i značajem i nismo podržali Vučića da bismo time nešto politički ućarili - podvukao je Dačić.

- Od nas zavisi kakav ćemo uspeh imati i da li ćemo uspeti da opravdamo poverenje - upozorio je Dačić.

Foto: Tanjug/STR

Kako je ocenio preko predsedničkih izbora unapređeno je međusobno poverenje zajedništvo i saradnja sa SNS i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučicem što nam, navodi, otvara "dugoročno mišljenje o dugoročnoj saradnji i u narednom periodu i kako su oni sami rekli i nama je cilj jačanje strateškog partnerstva sa SNS i Aleksandrom Vučićem".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA