Vučić od Amerikanaca traži pomoć oko izručenja Arkanovog ubice

Ministarstvo pravde Srbije uputilo je decembra 2011. godine Južnoafričkoj Republici zahtev za izručenje Gavrića, međutim, kako saznajemo do danas nikakav odgovor iz Kejptauna nije stigao

  • 7

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Vašingtonu zatražio je pomoć vlasti SAD u pronalaženju, hapšenju i privođenju pravdi Dobrosava Gavrića, čoveka koji je identifikovan kao ubica Željka Ražnatovića Arkana. Gavrić je u Beogradu pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva nekadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde.

OBIŠAO POLA PLANETE: Vučić za 45 dana preleteo 28.860 kilometara i obišao 6 svetskih metropola (FOTO)

Vučić posle istorijskog susreta sa Pensom: Saglasili smo se da rešimo probleme koji nas muče 100 godina

Presudom tadašnjeg Okružnog suda, Gavrić je 2006. godine osuđen na 35 godina zatvora kao neposredni izvršilac ubistva Ražnatovića 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu „Interkontinental”. Na kazne zatvora od 30 godina osuđeni su Milan Đuričić Miki i Dragan Nikolić Gagi.

Gavrić i ostali optuženi su dolazili na suđenja do dana izricanja presude, posle čega im se izgubio svaki trag, sem Draganu Nikoliću Gagiju, koji je u pritvoru od 2004. godine posle hapšenja u Beču. Pet godina kasnije, Gavrić je uhapšen pod lažnim identiteom u Južnoj Africi kada je ranjen u jednoj pucnjavi. U bolnici je utvrđen njegov pravi identitet.

Ministarstvo pravde Srbije uputilo je decembra 2011. godine Južnoafričkoj Republici zahtev za izručenje Gavrića, međutim, kako saznajemo do danas nikakav odgovor iz Kejptauna nije stigao.

U međuvremenu, pojavio se dosta kontradiktornih i nezvaničnih informacija u vezi sa Gavrićem, od toga da je "zaboravljen" u samici od strane pravosudnih organa Južne Afrike, do toga da je prebačen u kućni pritvor sa nanogicom.

Kako prenosi najstariji list na engleskom jeziku u Omanu, "Tajms of Oman", predsednik Srbije Aleksandar Vučić, traži pomoć Amerike u pronalaženju, hapšenju i privođenju pravdi Gavrića koji je identifikovan kao Ražnatovićev ubica, a za koga se veruje da se sada krije negde u Centralnoj Africi.

(Telegraf.rs/Times of Oman)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA