PALMA: JS će učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji

Marković je rekao da je za tu stranku "važno, što je predsednik Srbije i rekao, da poziv na dijalog o Kosovu i Metohiji nije već gotovo rešenje ili priznavanje nezavisnosti Kosova"

  • 79

Jedinstvena Srbija (JS) će aktivno učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji i izneti svoj predlog, saopštila je danas ta stranka.

Kako Nemci vide Dačićev predlog o razgraničenju na Kosovu

Albanci pripremaju srpsko - makedonski sukob?

- Jedinstvena Srbija smatra da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pokretanju unutrašnjeg dijaloga o rešavanju pitanja Kosova i Metohije mudar i pragmatičan potez, koji ima za cilj pronalaženje rešenja koje će uvažiti realnost sa jedne i interese Srbije i srpskog naroda sa druge strane, odnosno etničko pravo Albanaca i istorijsko pravo Srba - izjavio je u pisanoj izjavi za medije predsednik JS Dragan Marković-Palma.

Foto: Promo

Marković je rekao da je za tu stranku "važno, što je predsednik Srbije i rekao, da poziv na dijalog o Kosovu i Metohiji nije već gotovo rešenje ili priznavanje nezavisnosti Kosova".

- Jedinstvena Srbija će aktivno učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji i izneti svoj predlog i smatramo da svi odgovorni političari bez obzira da li su vlast ili opozicija treba da prihvate poziv predsednika Republike, jer se radi o pitanju koje je daleko od dnevne politike - rekao je Marković i dodao da je Kosovo i Metohija vekovno pitanje Srbije i da ga tako treba i posmatrati.

Marković je naglasio da "Jedinstvena Srbija smatra da to isto treba da urade i kosovski Albanci i da i oni unutar sebe pokrenu dijalog koji će uvažiti i albanske i srpske interese".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA