Grčevita borba Pajtića i Đilasa za vlast su nas doveli do 7 odsto podrške: Šutanovac optužio bivše lidere demokrata za loš rejting stranke

Šutanovac je dodao i da je promašaj DS bio to što se kada nisu dobili dovoljnu podršku na državnom nivou, nisu "odrekli" i vlasti u Beogradu i Vojvodini

  • 2

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je da bi najbolji plan za opoziciju na predstojećim gradskim izborima u Beogradu bio da ide u "dve kolone", da jednu čine DS, Socijaldemokratska stranka (SDS) i Pokret slobodnih građana (PGS), dok bi druga bila nacionalna struja koju bi vodio nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

"OVO JE VUČIĆEVA DECENIJA, šahovskim umećem je potpuno MATIRAO OPOZICIJU"

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: SNS koalicija dominira, samo ČETIRI LISTE bi ušle u parlament, Jankoviću i radikalima pada rejting

Šutanovac je za najnoviji "Nedeljnik" kazao da je saradnja na lokalnim izborima sa predsednicima SDS i PGS, Borisom Tadićem i Sašom Jankovićem "logična i već izvesna".

- Tu nema neke velike dileme. Sa Jankovićem sarađujemo od predsedničkih izbora, programski smo bliski sa SDS Borisa Tadića-  rekao je Šutanovac i dodao da Vuka Jeremića vidi kao umerenu desnicu koja je potrebna Beogradu.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

On je dodao da ne smatra da je potrebno da se Jeremić ujedini s Dverima, jer nema razumevanja za politiku u kojoj lider tog pokreta Boško Obradović Boku Kotorsku naziva srpskom.

Šutanovac je dodao da nema nikakvu "zebnju" da će PGS "preoteti" glasače DS, već da misli da taj pokret može da dobije podršku ljudi koji su nekada glasali za DS, a onda se razočarali.

Govoreći o unutrašnjim pitanjima DS, Šutanovac je rekao da smatra da je odlazak Tadića iz DS bio loš i za stranku i za Srbiju i da je spreman da razgovara sa svima koji imaju duboke korene u DS, i da je ta stranka Tadićeva kuća, "bez obzira na to što on nije u njoj trenutno".

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

S druge strane, on je rekao da ne treba porediti Tadića sa nekadašnjim gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom i funkcionerom DS Aleksandrom Šapićem i dodao da ne vidi mogućnost da sa njima razgovara o povratku u stranku, osim "ukoliko se oni sami ne jave".

Ipak, Šutanovac očekuje da Đilas podrži kandidata DS za gradonačelnika, jer je DS njemu pružio podršku za istu poziciju i dodao da je "vreme da vrati dug stranci".

Printskrin: Youtube/Romag Neprofitna romska organizacija

On je dodao i da je promašaj DS bio to što se kada nisu dobili dovoljnu podršku na državnom nivou, nisu "odrekli" i vlasti u Beogradu i Vojvodini.

- Grčevita (Bojan) Pajtićeva borba da ostane na poziciji vlasti u Vojvodini dovela je do toga da smo u toj istoj Vojvodini na poslednjim izborima dobili samo sedam odsto. Đjilas je dobio više od dva puta manje glasova u Beogradu - rekao je Šutanovac.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na pitanje da li čita tvitove nekadašnjeg predsednika DS Bojana Pajtića, Šutanovac je rekao: Retko. Pajtić je član Glavnog odbora DS, ali kao što u parlamentu nije dolazio kada je bio na čelu stranke, tako ni danas ne dolazi u DS.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA