Delegacija britanskih lordova u septembru u poseti Srbiji

Unapređenju odnosa dve zemlje doprineće posete stalnog podsekretara Forin ofisa Sajmon Mek Donalda Beogradu 11. i 12. septembra i poseta delegacije Doma lordova britanskog parlamenta krajem septembra

  • 0

Na sastanku predsednice Vlade Ane Brnabić i ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa danas je rečeno da će unapređenju odnosa dve zemlje doprineti posete stalnog podsekretara Forin ofisa Sajmon Mek Donalda Beogradu 11. i 12. septembra i poseta delegacije Doma lordova britanskog parlamenta krajem septembra.

Šta Srbiju čeka u pregovorima sa EU, a nijednu drugu državi nije?

Balkanska utakmica: Amerika povela 1:0, Rusija u kontranapadu, Kina i Turska nadiru s krila, EU na golu

Premijerka Brnabić zahvalila se ambasadoru na podršci Velike Britanije projektima koje sprovodi Vlada Srbije, a tiču se modernizacije i povećanja efikasnosti državne uprave i stvaranja okruženja za pružanje elektronskih usluga građanima i privredi od strane javnih službenika.

Na ovim projektima Vlada Velike Britanije već pruža podršku Srbiji kroz Fond za dobru upravu, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ambasador Kif izrazio je zadovoljstvo što će Velika Britanija biti domaćin Samita o Zapadnom Balkanu koji će biti održan u Londonu tokom 2018. godine.

Na sastanku je rečeno da će unapređenju odnosa dve zemle doprineti predstojeće posete stalnog podsekretara Forin ofisa Sajmon Mek Donalda Beogradu 11. i 12. septembra, kao i poseta delegacije Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Srbiji krajem septembra.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijerka Brnabić zahvalila je ambasadoru Kifu na podršci Velike Britanije u oblastima vladavine prava i stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, i istakla da su zajedno sa fiskalnom konsolidacijom ovo važna pitanja za Srbiju.

Na sastanku je bilo reči o efektima Bregzita i bilateralnoj saradnji dve zemlje tokom i nakon istupanja Velike Britanije iz Evropske unije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Brnabić je saopštila da je za Vladu Srbije, i za nju lično, veoma važno dalje sprovođenje reformi, unapređenje sistema obrazovanja u Srbiji, kao i uspostavljanje elektronske uprave u njenom punom kapacitetu, uz osnaživanje IT sektora.

Istaknut je značaj jubileja, 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, koji se ove godine, u obe zemlje obeležava nizom manifestacija, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA