PREVRTLJIV STAV Zaeva o članstvu Kosova u UNESKO

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je početkom maja da će Makedonija prilikom narednog glasanja o članstvu Kosova u UNESCO biti neutralna

  • 16

Makedonska vlada saopštila je danas da će prilikom odlučivanja o članstvu Kosova u UNESKO uzeti u obzir stavove većine zemalja Evropske unije, iako je premijer Zoran Zaev pre samo tri i po meseca izjavio da će Skoplje prilikom glasanja biti neutralno.

Dačić o konsultacijama u vezi Makedonije: Evo šta će Srbija preduzeti

Makedonci se oglasili povodom podrške Kosovu za članstvo u UNESKO

Vlada Zaeva danas je, međutim, saopštila da "razvija prijateljske odnose sa svim susednim zemljama", da u slučaju otvorenih pitanja "vodi politiku dobrosusedske i regionalne saradnje", ali da će, što se tiče glasanja za članstvo Kosova u UNESCO "uzeti u obzir stavove većine zemalja Evropske unije".

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je početkom maja da će Makedonija prilikom narednog glasanja o članstvu Kosova u UNESCO biti neutralna.

Foto: Tanjug/AP

Na pitanje Prve televizije kako će Makedonija glasati prilikom budućeg izjašnjavanja o prijemu Kosova u Unesko, Zaev je kratko odgovorio:

Neutralno.

Zaev je tada takođe izjavio da želi da gleda u budućnost i da je spreman da povuče svoje "preterane" izjave, koje je dao na račun vlasti u Srbiji.

Makedonska vlada je još 2008. donela odluku da ta bivša jugoslovenska republika podrži samostalnost Kosova, čime je potvrdila raniju odluku makedonskog parlamenta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • makedonac

    21. avgust 2017 | 19:07

    Braco srbi ja seduboko izvinjavam jer moramo i mi da trpimo posledice ovog idiota, verujte da je ovo sve samo ne odluka makedonskog... nadam se da ce ameri zavrsiti sta brze posao koji imaju s njim i da cemo se otarasati jednom zauvek

  • vuk

    21. avgust 2017 | 17:57

    Takozvani Makedonci smatraju nas za Okupatore u kriznim situacijama zovu nas Bracom i uvek im to upali zato sto smo genetski glupi i svi nas vozaju, sada kao dizemo frku sto ce glasati ljudi tamo Siptari vode banana republiku normalno da daju glas u tome moze da sumnja samo teska budala

  • ČAPAJEV

    21. avgust 2017 | 22:52

    Čudi me ponasanje naseg rukovodstva koje je krajnje naivni pa zaev je ili uzeo veliki nivac ili je ucjenjen od albanske mafije i nazad nema sta mi ocekujemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA