Dačić o konsultacijama u vezi Makedonije: Evo šta će Srbija preduzeti

Država će preduzeti mere da zaštiti naše interese u Makedoniji, rekao je šef srpske diplomatije

  • 4

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će država preduzeti mere da zaštiti naše interese u Makedoniji i istovremeno preispitati našu osposobljenost i kapacitete za obavljanje posla u aktuelnim uslovima u toj zemlji.

MAKEDONIJA ZABOLA NOŽ U LEĐA SRBIJI: Skoplje predlaže ulazak Kosova u UNESKO?

KONSULTACIJE O MAKEDONIJI NA NAJVIŠEM NIVOU: Brnabić razgovarala sa Vučićem i Dačićem

- Već sledeće sedmice, posle sastanaka koje ćemo ovde imati, a imaćemo i sastanak sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, deo našeg osoblja biće vraćen u Skoplje, a ambasador će biti vraćen kasnije, kada završimo sve konsultacije koje imamo nameru da sprovedemo ovde u Beogradu - kazao je Dačić za Tanjug.

On je objasnio da su zaposleni u Ambasadi Srbije u Makedoniji povučeni, jer je nedvosmisleno, sa jasnim dokazima, ustanovljeno pojačano ofanzivno delovanje prema Republici Srbiji, u čemu je, kako kaže, svakako prisutan i strani faktor.

Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

- Mi ćemo preduzeti mere da se pripremo za rad u jednom takvom okruženju - istakao je ministar, ali i naglasio da Srbija želi dobre odnose sa Makedonijom.

Dodao je da je o ovoj temi jutros već razgovarao sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučiće i predsednikom Vlade Anom Brnabić.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, kako dodaje, juče obavestilo Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije o povlačenju celokupnog osoblja Ambasade Republike Srbije u Skoplju na konsultacije u Beograd.

- Mi nedvosmisljeno želimo dobre odnose sa Makedonijom. Želimo da gradimo dobre odnose, zato što smo susedi, zato što imamo mnogo zajedničkih interesa i zato što su to dva bliska naroda. Ali naša obaveza je da zaštitimo naše interese, i u skladu sa tim ćemo primenjivati osnovne diplomatske principe u međunarodnim odnosima, odnosno princip reciprociteta u svim oblastima - ističe Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oscar

    21. avgust 2017 | 15:46

    Malo ste se kasno opasuljili. Svi vam lupaju šamare a vi uporno okrećete i drugi obraz.Ameri nisu postavili Zaeva da bi sa Srbijom razvijao prijateljske odnose već da radi kako gazda kaže.

  • Nenad radovic

    21. avgust 2017 | 17:16

    Uvek je tako bilo,koga mi hlebom,oni nas,kamenjem

  • Goxy RWA

    21. avgust 2017 | 21:32

    Koja Makedonija ? Ja ne znam drzavu sa tim imenom !?!?....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA