≫ 

Vučić na početku školske godine poslao poruku đacima, ali i prosvetarima (FOTO)

Predsednik je rekao mladima da razmišljaju kako mogu da doprinesu društvu i dodao da su obično najbolja rešenja ona koja zahtevaju mnogo truda i rada, a ne laka

  • 23

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u razgovoru sa učenicima Tehničke škole u Majdanpeku, koja je zajedno sa Gimnazijom "Mile Arsenijević Bandera" smeštena u renoviranoj zgradi, da im znanje niko ne može oduzeti. Vučić je učenicima Četvrtog razreda Tehničke škole, ekonomski smer, rekao da je država uložila 1,2 miliona evra u zgradu škole, i poručio im da izaberu sami šta će da studiraju.

Brnabić: Do kraja septembra biće poznato za koliko će procenata biti povećane plate

Vučić čestitao Kurban-bajram: Pogledajte šta je poželeo vernicima

Kaže da je čuo u Engleskoj da 40 odsto motivacija učenika može biti veća kada je škola lepo opremljena i kada uče iz kvalitetnih udžbenika.

Rekao je mladima da razmišljaju kako mogu da doprinesu društvu i dodao da su obično najbolja rešenja ona koja zahtevaju mnogo truda i rada, a ne laka.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na zgradi u kojoj se nalaze obe škole, urađena je fasada, zamenjena kompletna stolarija, nabavljena nova oprema i inventar, a zamenjen je i sistem grejanja pa će se učenici ubuduće, umesto na mazut, grejati na pelet.

U holu škole postavljena je izložba fotografija koja prikazuje kako je škola izbgledala ranije.

Obe škole pohađa ukupno oko 400 učenika.

Inače Vučić je seo u zadnju klupu kada je došao da razgovara sa učenicima.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak, koji je, takođe, posetio školu u Majdanpeku, rekao je da deca ne bi trebalo mnogo da čitaju, već više da imaju praksu.

Na to mu je predsednik Vučić poručio da polazi verovatno od sebe i da bi deca trebalo da imaju teoriju i praksu.

Pošto je Drobnjak posle toga seo pored njega, Vučić je ustao, i u šali, kazao da je "uvek bežao od takvih".

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nakon razgovara sa učenicima Vučić je obišao fiskulturnu salu, gde je odigrao stoni tenis sa đacima.

U poseti školi u Majdanpeku nalaze se i ministar obrazovanaj Mladen Šarčević, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

IMAĆETE BRZO VEĆE PLATE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas zaposlenima u prosveti da će veoma brzo imati veće plate i da će se gledati da imaju što bolje uslove za rad.

Vucicć je to rekao u obraćanju učenicima i nastavnom osoblju Tehničke škole i Gimnazije "Mile Arsenijević Bandera" u Majdanpeku.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je zamoilio učenike i zatražio od njih da budu marljivi i vredni da više rade i uče i slušaju nastavnike ali i da će se gledati da svima onima koji ih uče i učestvuju u tom procesu bude bolje i imaju bolji materijalni položaj i uslove rada.

- Imaćete veoma brzo svi, ne velike i ne dovoljne, ali svakako veće plate nego ikada - poručio je Vučić prosvetnim radnicima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    1. septembar 2017 | 09:48

    Imace vece plate, zato ce nesto drugo da poskupi odnosno bice neki veci namet na domacinstva i sve vrti tako u krug. Samo puste price, ovaj narod samo tupka u mestu!!!

  • Tamara

    1. septembar 2017 | 09:47

    Zaista je lepo kada predsednik jedne drzave odvoji vreme i poseti skolu, porazgovara sa ucenicima...

  • Maja

    1. septembar 2017 | 09:48

    Zelimo svu srecu mladim djacima u daljem skolovanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA