Vučić poručio: Ako nemate dece, zaboravite na ozbiljnost države, jer ko će da nam radi u budućnosti?

Vučić je istakao da je u Srbiji kada je on preuzeo vladu, pokrivenost uvoza izvozom bila 51 procenat

  • 25

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas Srbija nema većih briga kada je reč o ekonomiji, te ponovio da je najveći problem da sačuvamo mir i stabilnost.

JEDAN NAROD, A DVE ZEMLJE: Srbija će dati pet i po miliona evra za Republiku Srpsku i opštine u BiH gde žive Srbi (FOTO)

- Naš narod živi siromašno i teško i kada nam budu plate i 600 evra, biće siromašniji od mnogih u Evropi, ali da li je bolje nego što je bilo i da ide u dobrom smeru, nema nikakve sumnje i zato kažem da nemamo prevelikih briga, jer smo stabilizovali stanje javnih finansija što je bilo najteže - rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.

Javne finansije su stabilizovane, kaže, zahvaljujući tome što smo plate "držali" nisko i što izvor rasta nije potrošnja, već investicije i izvoz.

U tom smislu, naveo je da je Srbija imala više direktnih stranih investcija nego četiri zemlje i jedna teritorija Zapadnog Balkana.

- Ako imamo dve milijarde, BiH u celini 380 miliona, Albanija oko 270, pa računajte redom… Ovo su zvanični podaci - rekao je Vučić.

Kaže, međutim, da nedostaju veća primanja da bismo i potrošnju imali kao dodatni izvor rasta.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vučić je istakao da je u Srbiji kada je on preuzeo vladu, pokrivenost uvoza izvozom bila 51 procenat, a danas je, zahvaljujući dolasku stranih kompanija, čak 79 odsto.

- Ne vidim tu velike probleme za nas, a najveći problem je da sačuvamo mir i stabilnost. Ako to uspemo, stvari će ići bolje, a da li mogu nešto brže ostaje za naše unutrašnje diskusije - rekao je predsednik.

Ističe da je važno kako ćemo našu decu da vaspitavamo, da ih učimo i da imamo sve više đaka u školama, jer ih imamo sve manje.

- Na tome ćemo morati da radimo i zato vlada donosi mere da visokim svotama podstiče rađanja - najavljuje Vučić.

Te svote će se, kaže, povećavati, jer je to uslov za razvoj ozbiljne ekonomije.

- Ako nemate dece, ako nema ko da radi u budućnosti, onda zaboravite na ozbiljnost države i da ima bilo kakvog ozbiljnijeg ugleda u Evropi i svetu - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rata

    2. septembar 2017 | 17:15

    Za mene su mladi ljudi pametni što ne rađaju decu jer neće da rađaju bednike koje neće moći da izdržavaju , školuju itd. Ne može se sa platom od 30-ak hiljada stvarati porodica kao stub društva...

  • Mlj1228

    2. septembar 2017 | 13:24

    Dzaba to predsednik kaze , jer nase devojke o tome ne razmisljaju . Njima su vazniji izlasci do pet sati ujutro , i opijati se do bezsvesti , nego misliti o buducnoct drzave . Najgore je to , sto ima i udatih zena koje tako misle , izgovarajuci se , kako one nisu «seljanke» vec moderne zene. Danas , sa kontraceptivnim sredstvima , su zene te koje odlucuju , ne samo koliko ce dece imati , vec da li ce uopste imagi decu. Zbog svoje karijere , egoizma i navodne bede , sto im sluzi kao izgovor , veliki broj zena nece decu ili samo jedno dete . Nase bake i majke , nisu trazile milione i milionere , da bi radjale decu , vec su imale najmanje po troje dece , a danasnje «moderne» zene ce unistiti naciju , pa ce zato zavladati islam ,... mozda ce im onda biti bolje.

  • Ari

    3. septembar 2017 | 00:36

    Ja se ne slažem sa komentarima da se ne rađaju deca. Ne slažem se normalno ni sa politikom vlade ali to po strani. Naše babe i prababe kako su živele. Niti su imale veš mašine, niti sudo mašine, pale su na reci ili u najboljim slučajevima na bunaru i imale su po minimum petoro zdrave dece. Koja su kad su odrasla radila poljoprivredu i svako je imao koliko mu treba a danas? Neće žene da rađaju, neće da se muče. Sve dok je tako i dok se ne bude vratilo da je majci mesto pored dece a otac je taj koji treba da radi i da zarađuje biće nam ovako kao nam je sad. Ja čekam četvrtog sina i sa time se ponosim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA