Postignut dogovor Pacolijeve stranke i Haradinajave "ratne" koalicije?

Pozivajući se na neimenovane izvore iz velike, tzv. ratne koalicije, prištinski mediji pišu da će ovaj sporazum uskoro biti predstavljen javnosti

  • 0

Prištinski list "Epoka e Re" tvrdi da je između Alijanse za novo Kosovo Bedžeta Pacolija i "ratne koalicije", koju čine Demokratska partija Kosova, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo, postignut dogovor o vladi. Pozivajući se na neimenovane izvore iz velike, tzv. ratne koalicije, list piše da će ovaj sporazum uskoro biti predstavljen javnosti.

Odluka o ulasku Kosova u Interpol pada 26. septembra: Da li treba da strahujemo zbog ovog detalja

Tači: Konačni sporazum između Kosova i Srbije putem referenduma

Zamenik lidera Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj izrazio je uverenje da će ove nedelje biti konstituisan kosovski parlament i formirana vlada.

Gotovo tri meseca od vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, Priština još nema ni skupštinu ni vladu.

Nova konstitutivna sednica zakazana je za 7. septembar.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Lekaj je, istovremeno, isključio mogućnost da će se nastaviti politička kriza, koja vlada od vanrednih parlamentarnih izbora 11. juna, kao i da će biti održani novi vanredni izbori.

- Biće pozitivnih pomaka ove nedelje. Počevši od ponedeljka, ova nedelja će biti prilično dinamična kada je reč o formiranju institucija-  rekao je Lekaj.

Istovremeno, prištinski "Zeri" piše da predstavnici "ratne koalicije" tvrde da će predsednik kosovske skupštine biti izabran ove nedelje čime se otvara put za formiranje novih institucija posle junskih izbora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA