Dačić: Rekao sam Trampu da su Srbi navijali za njega

- Srbi su najviše navijali za njega - rekao je Dačić i dodao da Srbija čeka Trampa kao prvog američkog predsednika posle Džeralda Forda

  • 12

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je američkom predsedniku Donaldu Trampu, tokom neformalnog razgovora u Njujorku, da su Srbi najviše navijali za njega na predsedničkim izborima u SAD.

Dačić ne sedi skrštenih ruku: Startovao Trampa, srpski ministar diplomatije u Njujorku na sastanku o reformi UN (FOTO)

Dačić: Tači živi u nekom svom snu i paralelnom svetu

Dačić je izjavio za Tanjug da je Trampu, sa kojim se ranije susreo pre četiri godine, doneo fotokopije naslovnih strana svih srpskih novina kada je izabran za predsednika SAD.

- Srbi su najviše navijali za njega - rekao je Dačić i dodao da Srbija čeka Trampa kao prvog američkog predsednika posle Džeralda Forda.

On je podsetio na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića Trampu da poseti Srbiju.

Tramp je, kako navodi Dačić, pozitivno reagovao, rekao da mu je bilo drago, naveo je osobu za kontakt i, između ostalog, pitao da li Ana Ivanović i dalje igra tenis, prenosi Srna.

Dačić je rekao da su razni skupovi prilika za neformalne susrete i razgovore, kakav je bio njegov jučerašnji susret sa Trampom pre početka sastanka u sedištu UN o reformi tog tela.

- Tako sam i ovog puta pre početka skupa pričao sa Borisom Džonsonom o obeležavanju 180 godina diplomatskih odnosa u Forin ofisu, a sa Miroslavom Lajčakom o mogućoj prijavi Kosova za posmatrača u UN - dodao je Dačić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    19. septembar 2017 | 10:47

    IRONIJA-kez na usta 😂

  • vlatko

    19. septembar 2017 | 12:33

    Na kojem si samo jeziku to rekao da mi je znat

  • P. Trebava

    19. septembar 2017 | 14:47

    Svaka vam cast gospodin druze Dacicu, konacno jedn vrlo pametan potez visokog predstavnika Srbske vlade. Steta sto gospodin Tramp to nije prije saznao da su Srbi navijali za njega. Ubijedjen sam da bi i on danas navijao za nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA