Predsednik Srbije sa prvim čovekom Egipta: Dve zemlje zajedno u borbi protiv terorizma

Vučić i El-Sisi su razgovarali o bilateralnim odnosima, saradnji u oblasti turizma i podršci Srbije u globalnoj borbi protiv terorizma

  • 25

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku, nakon otvaranja sednice Generalne skupštine UN, sa predsednikom Egipta Abdelom Fathom El-Sisijem i pozvao ga da poseti Srbiju.

Vučić i Lavrov zajedno u Njujorku: Srbija neće postati članica NATO, niti će uvesti sankcije Rusiji

El-Sisi je u razgovoru istakao da želi da radi na poboljšanju odnosa dve zemlje, kao i na organizaciji uzajamne posete, što će umnogome doprineti poboljsanju saradnje Srbije i Egipta.

Vučić i El-Sisi su razgovarali o bilateralnim odnosima, saradnji u oblasti turizma i podršci Srbije u globalnoj borbi protiv terorizma, navodi se u saopštenju Kabineta predsednika Republike.

Vučić je naglasio da između Srbije i Egipta postoji višedecenijsko prijateljstvo, da je zato potrebno da se bilateralni odnosi razvijaju brže, kao i da je neophodno raditi na povećanju trgovinske razmene.

Foto: Tanjug/Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije

Takođe, naveo je da je stvorena atmosfera za ponovni rad komiteta za saradnju dve zemlje.

Predsednik Srbije je juče imao više bilateralnih razgovora u sedištu UN, gde prisustvuje Generalnoj skupštini svetske organizacije, tokom kojih je sa sagovornicima razmatrao situaciju u svetu i regionu, a posebnu pažnju posvetio je, kako je sam preneo novinarima, pospešivanju ekonomske saradnje.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saska

    20. septembar 2017 | 09:56

    Terorizam je zaharao po celom svetu, teba mu se žestoko suprostaviti i iskoreniti iz korena.

  • Daca

    20. septembar 2017 | 09:57

    S obzirom na to da prijateljstvo izmedju nas i Egipta traje već decenijama,poseta njihovog predsednika našoj zemlji ,bi samo te odnose još više učvrstila!Mi ćemo svakako pomoći u borbi protiv terorizma,koliko god budemo u mogućnosti!

  • Branko N

    20. septembar 2017 | 09:53

    Dobro je što je se Vučić sastao i sa predsetavnicima Egipta i nadam su da su razgovarali o poboljšanju ekonomskih odnosa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA