Brnabić: Ljudi su naš najveći potencijal i snaga

Brnabić je rekla da ima velika očekivanja od Nacionalne akademije za javnu upravu, za koju očekuje da će biti uspostavljena sredinom sledeće godine

  • 53

Cilj vlade je da Srbija ima profesionalnu, efikasnu i ljubaznu javnu upravu i na republičkom i na lokalnom nivou, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i poručila da su ljudski resursi naš najveći potencijal i snaga. Na otvaranju skupa posvećenog upravljanju ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, Brnabić je rekla da ima velika očekivanja od Nacionalne akademije za javnu upravu, za koju očekuje da će biti uspostavljena sredinom sledeće godine.

MINISTRI ĆE MORATI NA DODATNO ŠKOLOVANJE: Uvodi se obavezna edukacija za najviše funkcionere

Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske 10. novembra u Beogradu

Premijerka je rekla da je Predlog zakona o nacionalnoj akademiji za javnu upravu upućen parlamentu i da će se naći na sednici 3. oktobra, ističući da je rad na tom zakonu veliki korak za sve nas i da se na njegovo usvajanje čekalo više od deset godina.

Plan je bio, kaže, da se taj zakon usvoji do kraja godine.

Navela je da ta akademija treba da uključi sve lokalne samouprave kojima, kako kaže, nažalost upravljanje ljudskim resursima nikada nije bila tema i često je bila zanemarivana.

Foto: Vlada Srbije

Za razliku, kazala je, od lokalnih samouprava, u Vladi Srbije postoji Služba za upravljanje kadrovima.

Podsetila je da je kao ministarka državne uprave i lokalne samouprave insistirala na brzom radu na tom zakonu.

Premijerka je zahvalila SKGO koja se, kaže, već godinama bavi upravljanjem ljudskim resursima ističući važnost podrške lokalnih samouprava kako bi akademija bila uspešna i moderna i kako bi mogla da ostvari rezultat kome se nadamo.

Zahvalila je i AmCham-u i privredi koji su svojim znanjem o ljudskim resursima pomogli u ostvariovanju postavljenih ciljeva.

Ona je na sastanku mreže SKGO za upravljanje ljudskim resursima u lokalnim samoupravama rekla da je projekat upravljanja ljudskim resursima dobar primer saradnje državne uprave, lokalne samouprave, međunarodnih organizacija i privatnog sektora.

Današnji sastanak mreže SKGO za upravljanje ljudskim resursima u lokalnim samoupravama održava se u okviru projekta "Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi" koji se sprovodi u saradnji Kancelarije Saveta Evrope, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, SKGO uz finansijsku podršku Evropske unije i Saveta Evrope.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    25. septembar 2017 | 15:56

    Treba ceniti i vrednovati valjane radnike i tako cemo spreciti njihov odlazak iz zemlje. Ana je prepoznala u cemu je sustina i sta treba raditi.

  • Boža

    25. septembar 2017 | 14:41

    E ovo je pravi pomak u razvoju našeg društva i privrede. Dobijanjm prave slike o broju stručnjaka raznih profila, zaposlenih i nezaposlenih mogu se stvoriti slike potencijalnim investitorima o mogućim mestima za ulaganje.

  • Mirisi

    25. septembar 2017 | 15:08

    Mladi obrazovani kadrovi moraju dobiti šansu jer u njima je najveći potencijal Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA