Šta Srbi "guglaju" o našim političarima?

Kakve informacije o političarima građani Srbije pokušavaju da saznaju pomoću Google pretraživača

  • 5

U doba digitalne ere kojoj svi danas živimo, dovoljno je da ukucati ime i prezime bilo koga sa javne scene u pretraživač, a Google algoritam će vam u deliću sekunde kroz predloge pokazati šta je ono što najviše interesuje građane Srbije. "Proguglali smo" šta najviše interesuje Srbe u vezi domaćih političara.

Pitala ga je po čemu će ostati upamćen: Ovo su 3 stvari koje je Vučić odgovorio

Skupština nastavila rad: Dve opomene demokratama za početak

Ono što treba znati, kada je u pitanju najpoznatiji internet pretraživač jeste da Google ne odlučuje šta će se pojavljivati u predlozima, već je za to zadužen algoritam koji važi za sve upite.

Predlozi se formiraju na osnovu dva najbitnija faktora: koliko je puta fraza pretraživana (ono što je pretraživano najviše puta pojaviće se prvo u predlozima) dok je drugi kriterijum odakle, to jest iz koje države se pretražuje.

Kada je u pitanju najpopularniji srpski političar, predsednik i lider SNS Aleksandar Vučić, građane Srbije najviše interesuje koliko je prvi čovek države visok, a zatim kako da dođu do njega, odnosno pokušavaju da pronađu njegov kontakt. Interesuje nas i kako izgleda prva dama Srbije - Tamara Vučić, ali i da li šef države ima Instagram.

Printskrin: Google

Ono što najviše interesuje Srbe u vezi premijerke Ane Brnabić jeste njena biografija. Srbi "guglaju" i njene fotografije, ali traže link ka njenom tviter nalogu, što je očekivano, s obzirom na to da je šefica Vlade do stupanja na ovu funkciju bila više nego aktivna na ovoj društvenoj mreži.

Printskrin: Google

Srbe najviše zanima funkcija koju obavlja Ivica Dačić. To se može zaključiti na osnovu pretraživanja njegovog imena, jer Google "nudi" premijer kao predlog. Građane interesuju i vesti o aktivnostima prvog potpredsednika Vlade, a neizbežno je očito i kako peva, uzimajuću u obzir njegove brojne "nastupe".

Printskrin: Google

Kada su pitanju ostali potpredsednici Vlade, građane najviše zanima kako izgleda supruga Nebojše Stefanovića, ali i kako da dođu do njega, tj. koji je njegov kontakt i koliko je visok.

Printskrin: Google

Kada se "gugla" Zorana Mihajlović, , najviše pretraga upućuje na link ka njenom Instagram profilu.

Printskrin: Google

Građane Srbije najviše zanima u vezi aktuelnog gradonačelnika Siniše Malog koliko je visok, ali i odakle potiče, tj. koje mu je poreklo. Pretražuje se i ko mu je bivša supruga.

Printskrin: Google

U vezi bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića građane najviše interesuje njegova zadužbina, odnosno crkva, koju je izgradio, ali i koje je godište nekadašnji stanovnik Andićevog venca. Traže i njegov Tviter nalog, mada ga Nikolić nema, odnosno do skoro je koristio oficijalni naog predsednika države.

Printskrin: Google

U vezi opozicionih lidera, situacija je šarenolika. Građani se pitaju kojoj stranci pripada Saša Janković, lider PSG, šta je do sada uradio u karijeri, ali i koji mu je kontakt.

Printskrin: Google

Da li zbog sve veće aktivnosti na društvenim mrežama ili ne, građane Srbije najviše interesuje put do Tviter i Facebook naloga Vojislava Šešelja, ali i koje je sve kjnige napisao lider radikala.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oooo

    27. septembar 2017 | 13:11

    Ne zanima me politika verujem Vucicu

  • Тарми п.ф.к

    27. septembar 2017 | 13:32

    Зорана да се не лажемо , србима највише буди машту..

  • Volim svoju zemlju 🇷🇸

    27. septembar 2017 | 14:49

    Ha ha, žene traže kontakte da ih zavedu pa ožene 😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA