≫ 

PUPS predlaže vlastima: 13. penziju za beogradske penzionere

PUPS očekuje da jednokratna pomoć od 6.000 dinara penzionerima bude isplaćena do kraja ove godine, a da od januara startuje i postepeno povećanje penzija

  • 3

PUPS očekuje da se do kraja godine penzionerima isplati jednokratna pomoć, a od januara počne postepeno povećanje penzija, dok vlastima u Beogradu predlaže da razmisle o takozvanoj "13. penziji" za najsiromašnije penzionere prestonice.

PUPS O KOSOVU: Da sačuvamo ekonomski, a ne epski opstanak

Krkobabić: Ključeve Beograda drže najstariji

- Posle tri godine dobrovoljnog odricanja od svojih stečenih prava zarad spasa države od bankrota koji je pretio u jesen 2014, vreme je da sa penzionera, koji neretko od svojih penzija izdržavaju i svoju decu i unuke, teret ''zatezanja kaiša'' pređe malo i na neke druge slojeve našeg društva - ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, s obzirom da Srbija, prema računici delegacije MMF-a i našeg ministra finansija, u prvih osam meseci ove godine ima suficit od 120 milijardi dinara, PUPS očekuje da jednokratna pomoć od 6.000 dinara penzionerima bude isplaćena do kraja ove godine, a da od januara startuje i postepeno povećanje penzija.

Foto: pups.org.rs

- Takođe, kada je reč o 100.000 najsiromašnijih beogradskih penzionera, PUPS predlaže vlastima u glavnom gradu da razmisle i o isplati tzv. ''13. penzije'' koja je jedna od tekovina borbe naše stranke za prava najstarijih sugrađana - dodaje se u saopštenju Informativne službe PUPS.

Podržavajući jučerašnju najavu predsednika Republike da će građani Srbije "uskoro imati najveće plate i penzije veće nego ikada pre", PUPS dodaje da se pridružuje i predsednikovoj zahvalnosti građanima zato što su verovali u reforme, ali posebno ističe da su upravo penzioneri bili najveći heroji teških reformi kroz koje je Srbija morala da prođe, zbog čega očekuje da Vlada Srbije najhitnije operacionalizuje "produžetak ugovora o međusobnom poverenju" između najstarijih sugrađana i onih koji su s njima bili "i u dobru i u manjem dobru".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Juki

    27. septembar 2017 | 23:03

    A šta su “beogradski” penzioneri?? Nešto bitniji od drugih u celoj Srbiji??

  • Vesna

    28. septembar 2017 | 12:33

    Ja bih volela da mi se vrati onih 22% što mi je skinuto od penzije, jer ja nisam otišla u prevremenu penziju, već je tada važio stari zakon o odlasku u penziju. Od 1.1.2015.je počeo da se primenjuje novi zakon o odlasku u penziju, a ja sam otišla u decembru 2014.Pa još mi skinuto i onih 10% kao i svima. Što znači da su meni u startu skinuli 32% penzije. To po zakonu nije smelo da se uradi jer ja sam kao i mnogi bila u radnom odnosu i za penzioni fond mi se skidalo skoro 32 god. Po zakonu, penziju ne može da ti neko umanjuje - ti si je zaradio. Neka mi se prvo vrati to što mi je uzeto pa onda neka nam se povećava penzija kao i svima što je u svetu i ostalim zaposlenima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA