Najhrabrije i najbolje, obradovale ste Beograd i Srbiju, ponosni smo na vas! Stižu čestitke odbojkašicama na osvojenom zlatu

Titulu prvaka Evrope u odbojci osvojile su naše devojke,a evo šta na njihov uspeh kažu političari

Titulu prvaka Evrope u odbojci osvojile su naše devojke na Evropskom prvenstvu održanom u Azerbejdžanu i Gruziji, a na fantastičnom uspehu prvo su im čestitali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić, gradonačelnik beograda Siniša Mali, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, kao i predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković.

ZLATNE ODBOJKAŠICE: Srbija pobedila Holandiju i postala šampion Evrope!

- Čestitam vam jer ste zlato osvojili zahvaljujući teškom i napornom radu, odgovornim pristupom, posvećenošću i ljubavlju prema svojoj zemlji. Obradovali ste sve građane Srbije i naš narod u celini, a uveren sam da ćete dugo biti prve u Evropi. Jednostavno, najhrabrije ste i najbolje - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Predsednica Vlade zlatnim odbojkašicama je poručila da su one dokaz da timski rad vodi do pobede.

- Pobeda!!! Čestitam našim odbojkašicama na osvojenom zlatu na EP! Vi ste dokaz da timski rad vodi do pobede. Bravo! - navela je Ana Brnabić na zvaničnom tviter nalogu.

Ni resorni ministar Vanja Udovičić nije krio svoje oduševljenje.

- Srpska zastava i danas se vijori na evropskom sportskom postolju - naše odbojkašice su šampionke Evrope! Odvažno, superiorno i svim srcem ove sjajne devojke branile su boje naše zemlje i Srbiji donele zlatnu medalju, pokazale da jesu najbolje od najboljih! Hvala vam devojke, svaka čast! - naveo je ministar Udovičić u čestitki odbojkašicama, stručnom štabu i Odbojkaškom savezu Srbije na osvajanju titule šampiona Evrope.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović takođe je uputila najiskrenije čestitke.

- Uspesi koje iz godine u godinu nižete dokaz su predanog rada, timskog duha koji negujete, ali i ljubavi koju prema svojoj zemlji gajite. Hvala vam što ste još jednom obradovali svoju naciju. Srbija je ponosna na vas! - rekla je ona i naglasila da su odbojkašice pokazale svim devojčicama u Srbiji da je ženama i te kako mesto u vrhunskom sportu.

Čestitkama se pridružila i predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković.

- Čestitam vam na osvajanju najsjajnijeg odličja. Zalaganjem, predanim radom i sportskim duhom ostvarili ste izuzetan rezultat i Srbiji doneli veliku radost. Ponosni smo na vas. Svaka čast, devojke!", navodi se u telegramu, saopšteno je iz njenog kabineta.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali osvrnuo se na njihovu izuzetnu hrabrost i umeće za najveće podvige.

Foto: AP/Tanjug

- Put ka vrhu nikada nije lak, a vaš uspeh dokaz je da se naporan rad uvek isplati. Dokazavši da ste najbolje odbojkašice u Evropi obradovali ste Beograd i celu Srbiju - poručio je Mali.

Hvalospevi su stigli i iz Republike Srpske, odakle je predsednik Milorad Dodik ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije uputio svoje čestitke ženskoj reprezentaciji.

- Osvajanjem zlatne medalje nastavili ste sjajan niz odličnih rezultata na velikim takmičenjima kojim ispisujete novu stranicu u istoriji srpske ženske odbojke. Uveren sam da ćete u vremenu koje je pred nama nastaviti nizati pobede i osvajati trofeje i na najbolji mogući način promovisati svoju državu i narod, što i nas iz Republike Srpske čini ponosnim - navedeno je u čestitki predsednika Dodika.

Da podsetimo, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu šampionata u Azerbejdžanu savladala Holandiju sa 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18).

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonja

    2. oktobar 2017 | 07:47

    Najbolje! Ponosna sam na vas! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘👍👍👍👍👍👍👍👍🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Lina ♧♢♡♤

    1. oktobar 2017 | 21:13

    Pridružujem se čestitkama, bravvooooo

  • sveti

    2. oktobar 2017 | 07:21

    Bravo Devojke ,, To je Srbija“

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA