≫ 

Đilas i Božović danas najglasniji u kritici muzičke fontane, a 2014. se hvalili ovim projektom (VIDEO)

Dragan Đilas i Balša Božović obećali su građanima Beograda u februaru 2014. godine da će na Slaviji izgraditi "muzičku fontanu", a sad kritikuju Srpsku naprednu stranku, što je tu fontanu izgradila

  • 41

Neretko političari umeju da kažu da građani Srbije imaju kratko pamćenje. Međutim, mnogo je veći problem njihovo kratko pamćenje. Tome u prilog govore i izjave današnjeg predsednika beogradskih demokrata Balše Božovića i potencijalnog kandidata za gradonačenika Dragana Đilasa. Danas su najglasniji u kritici muzučke fontane na Slaviji, koju je izgradila vlast na čelu sa SNS, a pre nepune četiri godine je im ona bila glavni predizborni adut.

Stefanović: Dolazi do ponovnog povampirenja tajkuna na političkoj sceni

Mali: Nadam se da se tajkuni neće vratiti na vlast

Odluka da se gradi preskupa fontana i da se grad dva meseca pre Nove godine osvetli punom snagom, dok novca nema za mlade talente, dokaz je bahatosti i razmetljivosti gradonačelnika i njegovih saradnika – rekao je Božović, u novembru prošle godine, kada je započeo sa svojom serijom kritika na račun aktuelne gradske vlasti predvođene naprednjacima.

Međutim, nije mu smetalo da u februaru 2014. godine ponosno stoji pored Dragana Đilasa, tadašnjeg stranačkog šefa i podržava taj isti projekat, koji je bio gotovo najvažniji predizborni adut demokrata.

Printskrin/Youtube:Demokratska stranka

- Projekat je prelep, ubrzava protočnost saobraćaja na Slaviji. Pravimo fontanu, koja je i muzička i puna svetlosnih efekata... - hvalio je Đilas projekat, koji treba da promeni lica grada i donese novu atraktivnost u prestonicu.

Međutim, demokrate taj projekat nisu sprovele u delo, već gradska uprava na čelu sa SNS. Da li je po sredi onda političko licemerstvo Đilasa i Božovića, kada im je projekat bio valjan 2014. godine, a danas ne valja ili je po sredi politička sujeta, jer je neko drugi imao snage i vizije da u delo predoči kvalitetan plan. Šta god bio odgovor, oba su opasna, jer ukazuju na pogrešne motive ljudi, koji pretenduju da dođu na vlast.

Snimak na kojem bivši gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas predstavlja projekat muzičke fontane na Slaviji 2014, a sada ga ktitikuje, pokazuje vrhunac licemerja politike koju vode on i njegovi saradnici, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Foto: Tanjug/Averette

- To je vrhunac licemerja koje Dragan Ðilas pokazuje i njegovi, koji su radili sa njim. Jednog dana su imali predlog da se napravi ta muzička fontana. A mi smo je napravili i to za duplo manju cenu, nego što su oni planirali da ta fontana košta. Napravili smo prelepu fontanu koja je deo trga Slavija i oni to sada kritikuju - rekao je Mali.

On podseća da je Ðilas ostavio veliki dug i doveo Beograd do bankrota.

- Mi stojimo iza onoga što kažemo i sva obećanja koja sam dao smo i ispunili, dovođenje Ikee u Beograd, izgradnja Hiltona koja se završava, izgradnja tržnog centra u Rajićevoj koji je otvoren, Beograd na vodi i drugo...Svako obećanje smo ispunili - dodao je.

Foto: Telegraf

Sa druge strane, oni koji nisu uspeli da nešto da urade - krive drugog i još kritikuju, dodaje Mali.

- Mislim da Beograđani vide i znaju šta je Ðilas uradio i obećavao i šta nije uradio, kao i da vide rezultate koje smo mi napravili u poslednjem periodu - dodao je.

Na pitanje kako komentariše to što se na snimku vidi i funkcioner DS Balša Božović, koji je sada jedan od najglasnijih kritičara fontane, Mali kaže da je Božović na tom snimku bio ponosan, a sada se pravi kao da je fontana "pala sa Marsa i ne zna ništa o tome".

Mali ističe da su ti isti nekada govorili i o Beogadu na vodi kao snu velikog broja Beograđana, ali da ništa nisu uradili po tom pitanju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    2. oktobar 2017 | 11:38

    Politika je to. Posle mene potop. Sad mu smeta nešto što ie on hteo, a drugi uradio. E moj Djilase...

  • n

    2. oktobar 2017 | 12:16

    Najlakse je u zivotu kritikovati.

  • stav

    2. oktobar 2017 | 10:23

    Pa drugo se nista i ne ocekuje od njih dvojice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA