Hoće li i Vojvodina i Raška sutra biti jedinstven slučaj: Popović o pravnom nasilju nad Srbijom

Sada je svima jasno da su priznavanjem Kosova najgrublje povredili međunarodno pravo, ne obazirući se na naš Ustav i zakone, ocenio je Popović

  • 24

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je danas da je "pravno nasilje koje pojedine članice Evropske unije sprovode nad Srbijom, na primeru Katalonije ogoljeno do kraja".

OTROVNE REČI MUSLIJUA: Preševska dolina traži ujedinjenje sa Kosovom

Palma: Neka Havijer Solana objasni Špancima šta je radio 1999. godine

- Sve što su te države činile godinama bilo je ponižavanje i nepoštovanje srpskog naroda, države Srbije i njenih institucija. Sada je svima jasno da su priznavanjem Kosova najgrublje povredili međunarodno pravo, ne obazirući se na naš Ustav i zakone - ocenio je Popović u saopštenju.

Prema njegovim rečima, izjave predstavnika Brisela povodom referenduma u Kataloniji i slučaja Kosova, "žalostan su primer dvostrukih aršina" onih koji se izdaju za najveće legaliste i čuvare evropskog pravnog sistema.

Foto: srpskanarodnapartija.rs

Popović smatra i da zvaničnici iz Brisela treba konačno da se izjasne o tome da li međunarodno pravo nameravaju da primenjuju selektivno, kako im se prohte, ili međunarodno pravo važi jednako za sve.

- Jer ako je Kosovo za njih, kako kažu "jedinstven slučaj ", sutra čak i Vojvodina i Raška iz političkih interesa, a protivno međunarodnom pravu, mogu postati "jedinstven slučaj" - upozorava Popović.

On smatra i da Srbija jasno i glasno treba da istupi sa stavom da smo mi jedna od najstarijih država članica Ujedinjenih nacija i da kao takvi više nećemo pristajati na ponižavanje i ucene.

- Po međunarodnom pravu i našem Ustavu Kosovo je Srbija i tako će ostati zauvek. To je stav srpskog državnog rukovodstva, srpskog naroda i svih onih koji iznad svega poštuju međunarodno pravo kao preduslov očuvanja mira i stabilnosti u svetu - poručio je Popović u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubica

    4. oktobar 2017 | 15:17

    Katalonija i kosovo nisu isti slucaj.katalonija je pid spanijom ratom pripojena.a kosovo je srbija a nasrljena precutno od siptara.nerviram se na kosovu su siptari a u albaniji albanci.

  • Metuzalem

    4. oktobar 2017 | 14:27

    Pa nisu valjda u Vojvodini srbi ludi da se otcepe od srba i Srbije.Pa nece valjda Canak hrvat da zaludi srbe da urade ono sto je za njih najgore

  • Sremac

    4. oktobar 2017 | 15:25

    To, prijatelju, čanku na uvce, jer je nama sve jasno, a njemu, teško.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA