PALMA O UNUTRAŠNJEM DIJALOGU: Nacionalno pitanje traži jedinstvo, tu nema opozicije

Opozicija neka bude kada je na dnevnom redu budžet, infrastruktura i ostale teme, a kada govorimo o nacionalnom pitanju, treba da postignemo konsenzus - izjavio je Dragan Marković Palma

  • 4

Lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma izjavio je da u vezi unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji moramo da postignemo nacionalni konsenzus.

Prvi put od rata u Kosovskoj Mitrovici biće uspostavljen sud sa srpskom većinom i sa predsednikom suda Srbinom

Vučić: Realno je da sa predlogom za KiM izađemo u martu

- Kada je u pitanju predlog predsednik Srbije Aleksandra Vučića o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji, tu treba da se ugledamo na sve države sveta. Radi se o nacionalnom pitanju, a kada govorimo o nacionalnom pitanju, treba da budemo svi složni i tu ne treba da bude opozicije. Opozicija neka bude kada je na dnevnom redu budžet, infrastruktura i ostale teme, a kada govorimo o nacionalnom pitanju, treba da postignemo konsenzus i da zajednički podržimo Srbe na Kosovu i Metohiji i damo predlog da se potpiše sporazum i rešimo pitanje Kosova i Metohije, a da pri tom ne priznamo jednostrano proglašenu nezavinost Kosova i Metohije - izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, na svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, povodom 17. oktobra Dana oslobođenja Jagodine u Drugom svetskom ratu.

- Veoma radosna vest za građane Srbije je povećanje plata u javnom sektoru i penzija, što znači da će njihovi kućni budžeti biti veći. To je postalo izvodljivo zahvaljujući reformama koje je predložio tada premijer, a danas predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Da tada reforme nisu usvojene danas penzioneri ne bi imali, ne za struju, nego za svetlo, što podrazumeva dve sijalice -  rekao je Marković.

JAGODINA DOBIJA AERODROM I PILOTSKU AKADEMIJU

- Od 5. do 10. novembra u Jagodini će početi sa radom Fabrika aviona „Aero East Europe“ iz Kraljeva, čiji je vlasnik pilot Milorad Matić, a koja seli svoju opremu iz Kraljeva u Jagodinu. Tu treba da se zaposli ukupno 150 ljudi i biće smeštena u prostoru „Plavi ključ“ u Jagodini. Danas je prestiž u svetu da imate aerodrom i mi ćemo u Jagodini u naredne četiri godine napraviti aerodrom, na koji će moći da sleću aviona tipa ATR do 90 putnika. Takođe nam je u planu i pilotska akademija, gde bi mogli da se uče studenti iz celog sveta - rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, na svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, povodom 17. oktobra Dana oslobođenja Jagodine u Drugom svetskom ratu. Jagodina je inače imala aerodrom do 1951.godine, a sada ima sportski aerodrom u prigradskom naselju na Štipljanskom putu.

- Nedavno sam boravio u Minsku, gde sam sa Bogoljubom Karićem, obišao gradilišta koja u glavnom gradu Belorusije gradi BK grupa. Dogovorili smo da njegova kompanija napravi u Jagodini dve zgrade po 25 spratova, koje će imati i bazen, a na jednoj od njih će biti i heliodrom. Lokacija je pored Akva parka u Jagodini. Cena tih stanova biće 499 evra po kvadratu i time će i oni sa manje para moći da kupe stan, jer će to biti u odnosu na sadašnju cenu stanova u Jagodini, za stan od 60 kvadrata, jeftinije za 12 000 evra. Takođe, italijanska fabrika Aunde će u jagodinskoj industrijskoj zoni, proširiti svoje kapacitete za još 2 000 kvadrata i zaposliti novih 150 radnika. Fabrika Andrea konfekcioni će zaposliti u novim pogonima još 250 radnika, a u ferbuaru naredne godine počinje izgradnja jedne nemačke fabrike, koja proizvodi repromaterijal za Andrea konfekcioni i imamo jednog zaintersovanog investitora iz Turske - izjavio je Marković.

Današnjoj svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, prisustvovao je i prvi sekretar Ambasade Ruske Federacije u Beogradu, Aleksej Žukov. Položeni su venci na groblju palih boraca u Narodnooslobodilačkom ratu I na spomen groblje crvenoarmejaca palih za oslobođenje Jagodine, kao i na spomenik palim borcima za oslobođenje Srbije u ratovima od 1912. do 1918. godine.

Foto: Promo

Na sednici je uručeno i 25 Oktobarskih nagrada zaslužnim pojedincima, ustanovama i organizacijama i po 50 000 dinara. Nagrade su dobili učenici osnovnih i srednjih škola koji su postigli zapažene rezultate, sportisti, kulturni radnici, predstavnici policije i drugih organizacija.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    17. oktobar 2017 | 22:13

    Kakav sporazum da potpisemo!? Kosovo I Metohija su okupirana podrucja i jedino sto treba da uradimo je da prekinemo sve pregovore i da cekamo (za nas) povoljan trenutak da ga povratimo milom ili na nacin kako je I okupirano - silom

  • slađa

    17. oktobar 2017 | 23:25

    Milion dolara nagrada da neko pogodi o čemu zaista razmišlja srpska opozicija. Koliko svetlosnih godina su udaljeni od realnosti u Srbiji. Palma je čovek domaćin, zato uvek razmišlja o čitavoj familiji,kontekstu,sunarodnicima a ne samo o sebi.

  • Volim svoju zemlju 🇷🇸

    17. oktobar 2017 | 19:46

    Palma je u pravu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA