Jedan od glavnih interesa Srbije - što bolji odnosi s Nemačkom: Vučić sa Merk (FOTO)

Predsednik Vučić je naveo da su nemački investitori sigurni i pouzdani i da su kao takvi dobrodošli na srpskom tržištu

  • 87

Jedan od glavnih interesa Srbije je da bilateralni odnosi sa Nemačkom budu što je moguće bolji, imajući u vidu značaj i uticaj Nemačke u okvirima evropske i svetske politike, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić u razgovoru sa ministarkom za evropske poslove Bavarske Beate Merk.

Kineski predsednik i premijer poslali pisma Vučiću, predao ih ambasador Mančang (FOTO)

Digitalizacijom do modernije države: Brnabić razgovarala sa ministarkom Bavarske (FOTO)

Vučić je konstatovao da na kvalitet tih odnosa utiče i sve bolja ekonomska saradnja sa nemačkim saveznim pokrajinama Bavarska, Baden Virtemberg, Hesen i Severna Rajna Vestfalija i naglasio da se očekuju dodatna ulaganja nemačkih kompanija u Srbiju.

Predsednik Vučić je naveo da su nemački investitori sigurni i pouzdani i da su kao takvi dobrodošli na srpskom tržištu.

Beate Merk je istakla da je Srbija zemlja koja, ukupno gledano, ide u pravom smeru, a pre svega u ekonomskom smislu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Vučić i Merk su, kako je sapštila kancelarija za saradnju s medijima predsednika Republike, razgovarali o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i evropskim integracijama Srbije.

Predsednik Vučić zahvalio je na podršci Bavarske evropskom putu Srbije, naglasivši da su evrointegracije permanentni proces koji menja srpsko društvo i koji je od ključnog značaja za razvoj naše zemlje.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

- Hvala na brizi za Srbiju i čestim dolascima nemačkih zvaničnika. To pokazuje da je Nemačkoj stalo do Srbije - istakao je predsednik Srbije.

Vučić je ukazao da je Nemačka i glavni inicijator Berlinskog procesa, koji ima za cilj revitalizaciju saradnje unutar regiona Zapadnog Balkana, kao i saradnje između zemalja Zapadnog Balkana i članica EU. Osim političkog značaja samog procesa, akcenat je na poboljšanju regionalne saradnje u oblasti infrastrukturnog i ekonomkog razvoja.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Tokom sastanka razgovaralo se i o situaciji u regionu, za koju je konstatovano da nije jednostavna, ali da postoji nada da će lideri zemalja Zapadnog Balkana raditi na očuvanju mira i stabilnosti, i ekonomskog napretka regiona.

Dvoje sagovornika razgovarali su i o dualnom obrazovanju i digitalizaciji, koji su prioriteti srpskog školskog sistema i nemačkoj pomoći u toj oblasti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA