POZIV VUČIĆU DA POSETI TURSKU: Predsednik Srbije se sastao sa Kahramanom (FOTO)

Predsednik Vučić je izrazio veliko zadovoljstvo što predsednik turske Skupštine Kahraman dolazi u Srbiju neposredno posle uspešne posete predsednika Erdogana, potvrđujući da su odnosi dveju zemalja u stalnom usponu

  • 1

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Ismailom Kahramanom, koji mu je preneo pozdrave predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, kao i njegov poziv da poseti Tursku, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Nikolić nije bio na proslavi SNS: Evo šta Vučić kaže o tome

Najnovije istraživanje Ipsos-a: Da se sada održe parlamentarni izbori, SNS bi osvojio 55 odsto glasova

Predsednik Vučić je izrazio veliko zadovoljstvo što predsednik turske Skupštine Kahraman dolazi u Srbiju neposredno posle uspešne posete predsednika Erdogana, potvrđujući da su odnosi dveju zemalja u stalnom usponu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Dvojica sagovornika su konstatovali da postoji obostrana želja da bilateralna saradnja bude unapređena u svim oblastima, uz očekivanje da će joj uspostavljanje Visokog saveta za saradnju, kao i 16 potpisanih sporazuma, dati značajan podsticaj.

Kahraman je dodao da je povećano interesovanje turskih privrednika za investiranje u Srbiji, zahvalivši predsedniku Vučiću na ličnoj podršci turskim investitorima.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Vučić i Kahraman su takođe ocenili da je parlamentarna saradnja Srbije i Turske dobra i da je važna za zbližavanje dveju zemalja. Oni su izrazili uverenje da dobri srpsko-turski odnosi imaju veliki uticaj na mir i stabilnost u čitavom regionu.

Predsednik Vučić je još jednom naglasio da će Srbija, kao pouzdan partner, uvek biti na strani legalno i legitimno izabranih organa vlasti Turske i da nikad neće sarađivati sa onima koji bi da ugroze njen ustavni i demokratski poredak.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA