≫ 

Živković: Sramota je Demokratske stranke što Ðinđić ranije nije dobio spomenik

Moj prijatelj akademski vajar je uradio spomenik Ðinđiću i ponuđen je kao poklon Beogradu dvojici bivših gradonačelnika - (Nenadu) Bogdanoviču i (Draganu) Ðilasu - naveo je Živković i onda su, kako je rekao, neke komisije odlučile su da to nije dobro

  • 54

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je sramota Demokratske stranke što Zoran Ðinđić do sada nije dobio spomenik, dok gradski menadžer Goran Vesić kaže da su demokrate Ðinđića koristile samo za političku promociju.

Živković opleo po Jankoviću i Tadiću: Skup opozicije bio bez ideje, programa i cilja

Stefanović: Živković i Janković su za priznanje Kosova i Metohije

Živković je, gostujući na N1, rekao da je sramota demokrata nakon 2003. godine što Zoranu Ðinđiću do sada nije podignut spomenik.

- Moj prijatelj akademski vajar je uradio spomenik Ðinđiću i ponuđen je kao poklon Beogradu dvojici bivših gradonačelnika - (Nenadu) Bogdanoviču i (Draganu) Ðilasu - naveo je Živković i onda su, kako je rekao, neke komisije odlučile su da to nije dobro.

Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević

On je naglasio da "ga boli" što Ðinđiću spomenik diže vlast čiji su se, kako kaže, predstavnici radovali što je ubijen.

Komentarišuci idejno rešenje za spomenik, on je ocenio da "Ðindic svojim delom i likom ne zaslužuje da bude deo eksperimenta koji će biti neuspešan".

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je dobro što što se čulo od Zorana Živkovića da bivši gradonačelnici Beograda iz DS nisu želeli da podignu spomenik Zoranu Ðinđiću, ali Živkoviću zamera što to nije rekao dok su oni bili na vlasti.

- Ova izjava jasno pokazuje kako su se Boris Tadić i družina Ðilas, Šapić i Šutanovac odnosili prema Ðinđiću, odnosno koliko su ga zloupotrebljavali i koristili samo za političku promociju - rekao je Vesić za Tanjug.

On je dodao da Živković nije rekao zašto je ćutao da niko neće da podigne spomenik Ðinđiću, dok su Tadić i njegovi drugari Ðilas, Šapić, Jeremić i Šutanovac bili na vlasti.

Foto: Beoinfo

- Podizanje spomenika Zoranu Ðinđiću na predlog predsednika Republike Aleksandra Vučića je civilizacijski iskorak u našem društvu. Ovaj čin je znak poštovanja prema čoveku koji je ubijen. Tadić, Ðilas, Šapić i Šutanovac to poštovanje nisu imali. Vučić ga ima i to je delom pokazao za razliku od njih - rekao je Vesić.

Idejno rešenje za spomenik ubijenom srpskom premijeru Zoranu Ðinđiću, izvijena strela, koja je u jednom delu nepovratno prekinuta, ali leti u visine, autora Srđana Bajića, izazvalo je i brojne, podeljene komentare na društvenim mrežama.

Na međunarodnom konkursu kao najbolje idejno rešenje za spomenik ubijenom premijeru Zoranu Ðinđiću pobedila je izvijena strela koja je u jednom delu nepovratno prekinuta, ali nezaustavljivo leti u visine.

Foto: Beoinfo

Autor prvonagrađene skulpture je Mrđan Bajić, a saradnici su vajar Predrag Kešelj, arhitekta Petar Sazdanović, istoričar umetnosti Marina Andrić, autor zvučne instalacije je Biljana Srbljanović uz saradnju sa dizajnerom zvuka Dobrivojem Miljanovićem i Vladimirom Riznićem.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    24. oktobar 2017 | 19:16

    Eto koliko su demokrate cenile i poštovale Đinđića.

  • Nikola

    24. oktobar 2017 | 19:18

    Sa ovim se slaže čitava Srbija!

  • Drasko

    24. oktobar 2017 | 21:18

    Sramota je da ti otvaras usta covece , dotakli smo dno ako i ti nesto komentarises.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA