Šta je Trampov specijalac posle Beograda rekao u Prištini (FOTO)

Tači i Hojt Ji su razgovarali i o bilateralnim odnosima, ulozi SAD u regionu, evroatlanskoj perspektivi Kosova, dijalogu sa Beogradom i drugim pitanjima od zajedničkog interesa

  • 46

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Hojt Brajan Ji izjavio je danas u Prištini da će SAD nastaviti da svestrano podržava Kosovo.

Šta EU kaže o izjavi Trampovog specijalca da Srbija ne može da sedi na "dve stolice"

Skot se oglasio o sastanku Vučića i Hojt Jia: Evo kakav je bio razgovor

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Kosova, Hojt Brajan Ji je tokom sastanka sa Hašimom Tačijem kazao da je evropska perspektiva Kosova i celog regiona "prioritet SAD".

Tači i Hojt Ji su razgovarali i o bilateralnim odnosima, ulozi SAD u regionu, evroatlanskoj perspektivi Kosova, dijalogu sa Beogradom i drugim pitanjima od zajedničkog interesa.

Foto: president-ksgov.net

Navodeći da podrška Vašingtona Kosovu i regionu ostaje ključ za održivi mir i stabilnost, Tači je izrazio zahvalnost za "neprekidnu podršku SAD za sve sektore života na Kosovu".

Govoreći o prioritetima Kosova, Tači je istakao proces okončanja liberalizacije viznog režima sa EU, finalizaciju dijaloga sa Beogradom i transformaciju Bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova, ekonomski razvoj i jačanje vladavine zakona.

Sagovornici su ocenili i da je Kosovo lider u regionu u borbi protiv terorizma i ekstremizma.

Foto: president-ksgov.net

Hojt Brajan Ji se ranije u Prištini sastao sa predsednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem a tokom dana će se sastati i sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem i sa predstavnicima zajednica zastupljenih u kosovskom parlamentu.

Pre Prištine, američki zvaničnik posetio je Beograd.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bonvivan

    25. oktobar 2017 | 15:38

    "Kosovo je lider u regionu protiv ekstremizma i terorizma"!!!! Složiše se Hojt i Tači...!?!?!?!? Ja ipak mislim da je zemlja ravna ploča koju drže četri slona.

  • Mirko

    25. oktobar 2017 | 14:32

    Samo polako,menjaće se stvari u svetu,pa ćemo i mi tako njih ucenjivati,kada se raspadnu u 50 država. Prvo Teksas,pa onda svi ostali.

  • aca

    25. oktobar 2017 | 14:36

    Trampov secijalac nastavlja sa svojim prioritetima ,a to je pitanje Balkana.Priština je pohvaljena u borbi protiv kriminala što je isuvišno komentariasati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA