≫ 

ŠTA KAŽU MAKEDONCI o zahtevu Prištine za članstvu u UNESKO: O čijim će interesima brinuti?

Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov razgovorao je sa kosovskim ministrom spoljnih poslova Bedžetom Pacolijem u Skoplju

  • 10

Makedonija će se sa izuzetnim oprezom odnositi prema zahtevu Prištine za članstvo u UNESKO vodeći računa o interesima svih, rekao je ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov nakon razgovora sa kosovskim ministrom spoljnih poslova Bedžetom Pacolijem u Skoplju.

Šta je Trampov specijalac posle Beograda rekao u Prištini (FOTO)

Čovek koji je izmislio KOLATERALNU ŠTETU razgovarao sa Haradinajem u Prištini (FOTO)

Dimitrov je, kako prenose makedonski mediji, rekao da će Skoplje voditi računa o interesima Srbije, Prištine, ali i o svojim interesima, uključujući interese prpadnika albanske zajednice u Makedoniji.

- Makedonija ovo pitanje tretira sa izuzetnim oprezom, jer je to pitanje koje razdvaja dva naša suseda.. Mi nećemo imati ključnu ulogu u tom procesu i kada bude na dnevnom redu imaćemo u vidu interes naših prijatelja na Kosovu, naših prijatelja iz Srbije i odlučićemo u skladu sa interesima Republike Makedonije, koji uključuju interes naših sugrađana pripadnika albanske zajednice - rekao je Dimitrov.

Foto: mfa.gov.mk

Dimitrov je rekao i da sve balkanske zemlje treba da nađu rešenja i za, kako je rekao, najosetljivija itanja s obzirom na to da ćemo svi u perspektivi, jednog dana, svi biti na jednoj strani.

Pacoli je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da se raduje podršci Makedonije s obzirom na to "da smo mi dve susedne zemlje i da je naša sudbina da sarađujemo".

Foto: mfa.gov.mk

Mediji prenose da su se Dimitrov i Pacoli dogovori o "održavanju zajedničke sednice dveju vlada, najverovatnije početkom naredne godine".

Makedonija je, inače, priznala jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost zajedno sa Crnom Gorom, a diplomatske odnose Skoplje i Priština su uspostavili 2009. godine.

Foto: mfa.gov.mk

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac S

    25. oktobar 2017 | 16:43

    Vamo suruju sa albancima , saplicu srbiju na svakom koraku , a cim se kod njih malo zapuca sa bracom albancima oma traze pomoc od majkata srbija.....eeeeej druuuuuze pa di to ima?!

  • Čika Jova

    25. oktobar 2017 | 15:56

    Dali smo im ime, samostalnost, dobre smo im komšije, a oni pišaju uz vetar.

  • Тодорић

    25. oktobar 2017 | 14:37

    Ако су признали Косово,зашто се уопште питате да ли ће и ово допустити? Македонија директно крши међународно право,а у корист Албанаца,аВи лупетате о пријатељском народу.Има ли ико разума???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA