Ljajić: Nisam za česte izbore, ali to ne znači da ih neće biti

Ako je atmosfera u društvu i parlamentu takva da ne samo da usporava reformske procese već ih i koči, onda je potreban novi početak i novi legitimitet kako bi se nastavile reforme

  • 73

Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da nije pristalica čestih izbora, ali da to ne znači da ih neće biti.

Ivica Dačić: Očekujem raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, uželeli smo ih se

On je, gostujući na RTS, rekao da se uvek mogu naći argumenti za i protiv vanrednih parlamentarnih izbora, da on nije pristalica čestih izbora, kao i da razume argumentaciju da ih bude.

- Ono što su argumenti protiv čestih izbora je to što imate dva, tri meseca pre i posle izbora kada sve stoji, administracija radi na leru, reformski procesi moraju da čekaju novu vladu - pojasnio je Ljajić.

Međutim, kako kaže, ako je atmosfera u društvu i parlamentu takva da ne samo da usporava reformske procese već ih i koči, onda je potreban novi početak i novi legitimitet kako bi se nastavile reforme.

- Nisam pristalica čestih izbora, to ne znači da ih neće biti. Kada vagate jedne i druge argumente uvek bih bio, ako nema potrebe za tim, da se izbori ne održe, ali razumem i argumentaciju da bude vanrednih parlamentarnih izbora - zaključio je on.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draga

    1. novembar 2017 | 10:33

    Narod je izabrao vec, a i opet ce potvrditi svoj izbor.

  • una

    1. novembar 2017 | 12:47

    Opozicija spremna opet da izgubi?

  • dr

    1. novembar 2017 | 14:12

    Predsednik će doneti najbolju moguću odluku o tome treba li raspisati izbore ili ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA