≫ 

Tomislav Nikolić dobio Orden prijateljstva od Vladimira Putina!

Kako kaže, izuzetno je ponosan ne samo u svoje ime i u ime svoje porodice, već i u ime svih građana Srbije što ga je ruski predsednik odlikovao za prijateljstvo

  • 13

Ruski predsednik Vladimir Putin uručio je Orden prijateljstva bivšem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Pitali su Putina s kolike visine sme da skoči u vodu: U njegov odgovor niko nije poverovao

Nikolić je dobio orden za "veliki lični doprinos jačanju strateškog partnerstva i prijateljskih veza između Rusije i Srbije".

- Svako ko odlikuje razmišlja o onome koga odlikuje, a svako ko je odlikovan razmišlja o tome ko ga je odlikovao - naveo je Nikolić.

Kako kaže, izuzetno je ponosan ne samo u svoje ime i u ime svoje porodice, već i u ime svih građana Srbije što ga je ruski predsednik odlikovao za prijateljstvo.

- Ne možete nijednog građanina Srbije da ubedite da ne postoji večno i trajno prijateljstvo između ruskog i srpskog naroda, između Rusije i Srbije. Trudio sam se kao predsednik da to ne narušim, da se to prijateljstvo podigne na viši nivo i mislim da sam u tome uspeo. Ovo odlikovanje je znak da nisam mnogo pogrešio u odnosima prema Ruskoj federaciji kao predsednik - rekao je Nikolić.

Foto: Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Visoko priznanje Nikoliću je dodeljeno na Dan narodnog jedinstva, kojim se u Rusiji obeležavaju događaji iz 1612. godine, kada je narod pod rukovodstvom Kuzme Manjina i Dmitrija Požarskog oslobodio Moskvu od poljskih osvajača.

Foto: Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Nikolić se nije kandidovao za drugi predsednički mandat, a nakon toga stupio je na funkciju predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

Daljinac

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA