
Šta to jedemo? Čovek danima čuva paradajz, on ISTI: "15 dana stoji u frižideru. Ko nov. Od čega si, bato?"
Jedan korisnik društvene mreže "Iks" objavio je nedavno, reklo bi se, i tragičan i komičan post u isto vreme, a u kom se zapitao šta mi to jedemo, jer paradajz koji već par nedelja drži u frižideru ne menja svoj oblik i boju i izgleda identično kao prvog dana kada je i kupljen.
Objavio je korisnik pod imenom "Debeli Pablo" i fotografiju svoje čudnovate voćke koja nema tendeciju da kao i sve ostale truli, a sve uz reči i jedno duhovito pitanje: "15 dana stoji u frižideru. Ko nov. Od čega si, bato?", upitao se on.
Da nije sam u svojim mislima, ali i zabrinutosti šta to kupujemo i jedemo u poslednje vreme, potvrdilo se u komentarima ispod pomenute fotogafije "dobrostojećeg", uglancanog i po svemu sudeći, genetski modifikovanog paradajza, a u kojima su se javljali ljudi sa svojim sličnim iskustvima.
"Pre mesec dana ostao jedan paradajz na stolu u vikendici. Vratio se juče, on isti. Plastičan. Šta mi to jedemo, da li to neko kontroliše??", upitao se jedan od takođe zabrinutih korisnika u komentarima, dok je među njima bila i gomila šaljivih, a koji su nas, dok smo ih čitali, nasmejali do suza.
"Meni jedan stajao od decembra do maja, savršeno se držao, na kraju sam ja odustala i bacila ga", "Ja čuvam jednu jabuku u frižideru već tri meseca eksperimenta radi. Za sada se odlično drži, kao prvog dana", "Vadi to iz "friza", pokvarićeš belu tehniku", "Imam dva od prošle godine, ni mrdnuli, neprskani", samo su neki od duhovitih komentara korisnika koji su podelili "muku" sa gore pomenutim čovekom.
Bilo je i onih koji su se javili sa praktičnim savetima, a sve kako bismo u buduće znali kakav paradajz da odaberemo, i koji će vremenom, kako to i normalno biva, započeti proces truljenja.
"Znaš kako je mene suprug učio da kupujem paradajz? Što je ružniji na oko i kvrgaviji, to je bolji, i u pravu je", glasi upravo isti.
(Telegraf.rs)
Video: I hrvatska služba pretražuje Dunav
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
ARČIBALD
Paradajz kupujte na pijaci od neke stare bakice koja ga nema puno.Ako imate takvu pijacu u vašoj okolini. Takvom kupovinom činite dobro i bakici i sebi.
Podelite komentar
Mihajlo
Napravio ga Bili....
Podelite komentar
mile
Ovde u nemačkoj takav paradajz imamo već godinama. Tvrd kao kamen i nekako plastičan bez ukusa . Isto tako i voće , jabuke , šljive i ostalo voće , svi imaju lep izgled , kao blizanci , i glancovani ali su bez ukusa .
Podelite komentar