Nepriznavanje Kosova od strane 5 članica EU biće najveći izazov za Šoltesa

Prema njegovim rečima, diskutovalo se i o napretku na drugim poljima, poput borbe protiv kriminala, otvaranja novih radnih mesta, zaštite životne sredine, energije, zdravstva i pravosuđa

  • 10

Novi izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Igor Šoltes izjavio je da će mu, tokom rada, "najveći izazov" biti - nepriznavanje Kosova od strane pet članica Evropske unije.

Nelegalni referendum: Niko neće priznati nezavisnost Katalonije, formiran bataljon za odbranu!

Koha: Kosovo ne zna koliko ga je zemalja priznalo

On je to rekao u intervjuu za portal arbresh.info i dodao da se tokom njegove posete Kosovu sa njegovom prethodnicom Urlike Lunaček razgovaralo o situaciji na Kosovu kao i o procesu vizne liberalizacije i razgraničenja sa Crnom Gorom, prenosi RTK2.

- Naglasili smo da postoje neka očekivanja koja treba ispuniti - rekao je izvestilac misleći na ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji granice.

Prema njegovim rečima, diskutovalo se i o napretku na drugim poljima, poput borbe protiv kriminala, otvaranja novih radnih mesta, zaštite životne sredine, energije, zdravstva i pravosuđa.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    4. novembar 2017 | 19:19

    Dace Bog da Nemacka, Francuska, Engleska, Amerika i ostali satrapi na svojoj teritoriji oset ono sto su nama napravili!

  • Dr.M

    4. novembar 2017 | 18:50

    Na kraju će biti najveći izazov opravdati priznanje (onih koji su priznali) nelegalno otcepljenje Kosova...

  • Bob

    4. novembar 2017 | 18:23

    Nema tu sta da se prica nama su oduzeli jedan deo nase kolevke zahvaljajuci Amerikancima. Englezima,Nemcima Francuzima i jos nekoliko uticajnih zemalja koji su vrsile ogromne pritiske na druge zemlje to i ptice na grani znaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA