Među "rajskim papirima" i ime srpskog ministra?

Dokumenta su procurila iz dve renomirane agencije za of-šor usluge sa Bermuda i iz Singapura

  • 7

"Rajski papiri" - dokumenta koja su procurila u okviru nove istrage velikih razmera u britanskim of-šor "rajevima" - otkrivaju da su svoje bogatstvo tamo skrivali i državljani Srbije, među kojima i jedan aktuelni ministar, piše Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

13 miliona RAJSKIH PAPIRA otkrilo najnoviji skandal - tajno bogatstvo svetske elite: Trampov sekretar posluje sa Putinovim zetom, Vesli Klark imao firmu za klađenje!

Kako je navedeno na sajtu KRIK-a, koji je analizirao dokumentaciju u vezi sa Srbijom, ime tog ministra biće objavljeno u ponedeljak.

Priče o državljanima Srbije koji su osnivali of-šor kompanije, KRIK će objavljivati tokom naredne nedelje.

Ranije je objavljeno da je do "Rajskih papira" došao nemački list "Zidojče cajtung", koji ih je podelio sa Međunarodnim konzorcijumom istraživačkih novinara (ICIJ) i sa više od 380 novinara u 67 država.

Ti dokumenti otkrivaju da u "poreskim rajevima" svoje bogatstvo skrivaju najveće svetske kompanije, šefovi država, ljudi od značaja na globalnom nivou, kao i zvezde iz sveta zabave i sporta.

Foto: Profimedia

Među 96 medija koji učestvuju u projektu "Rajski papiri" je i KRIK, koji se bavio dokumentima vezanim za Srbiju.

Dokumenta su procurila iz dve renomirane agencije za of-šor usluge sa Bermuda i iz Singapura, kao i iz 19 zvaničnih poslovnih registara zemalja koje predstavljaju takozvane "poreske rajeve".

U bazi je zastupljena jedna petina najdiskretnijih "poreskih rajeva" na svetu, među kojima su Antigva i Barbuda, Kukova ostrva i Ostrvo Men.

Foto: AP/Tanjug

Novi projekat znatno produbljuje otkrića prošlogodišnjih "Panamskih papira" kada je iz jedne od glavnih agencija za osnivanje i vodenje of-šor firmi procurilo oko 11,5 miliona dokumenata.

Novi podaci rasvetljavaju grupu neistraženih ostrvskih "poreskih rajeva", uključujući i neka sa čistijom reputacijom, poput Kajmanskih i Bermudskih ostrva.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    6. novembar 2017 | 01:59

    I ko je taj srpski ministar, sto ne date ime nego da narod nagadja...

  • Milka R.

    6. novembar 2017 | 09:18

    Bas se Srbija i njen narod raduje da cuje imena te nase mafije koja nas je osiromasila !!VOLIM SVOJU SRBIJU I KIM I SRBSKU REPUBLIKU !!

  • Suza

    6. novembar 2017 | 08:11

    Javna tajna o iznosenju novca iz zemlje i stavljanje na privatne račune.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA