"Poštovani gospodine generale...": Evo šta je Đinđić poručio Ratku Mladiću u čestitki iz 1994. (FOTO)

Povodom Dana Vojske Republike Srpske, tadašnji predsednik Demokratske stranke Zoran Đinđić uputio je čestitku tadašnjem načelniku Generalštaba Ratku Mladiću

  • 28

Nekadašnji predsednik Demokratske stranke i potonji premijer Srbije Zoran Đinđić, za vreme čijeg mandata je tragano za haškim optuženikom Ratkom Mladićem, je šest godina pre dolaska na vlast uputio pismo podrške nekadašnjem načelniku Generalštaba Vojske Republike Srpske. U čestitiki povodom Dana Vojske RS, Đinđić je napisao da je ona primer kako jedna mala ali narodna vojska može uspešno sačuvati državu i zaštiti narod.

Nema odlaganja presude Ratku Mladiću? Tužilaštvo se protivi zahtevu odbrane, tvrde da je "zdravstveno stanje generala stabilno"

Hag izriče presudu Ratku Mladiću 22. novembra

U čestitki poslatoj na Vidovdan, 28. juna 1994. godine, tadašnji predsednik Demokratske stranke Zoran Đinđić poželeo je Ratku Madiću, načelniku Generalštaba Vojske Republike Srpske, da njegove snage sledeći praznik dočekaju u miru:

Poštovani g. generale,

U ime svih članova Demokratske stranke, i u moje lično ime, svim vojnicima, podoficirima, oficirima i Vama lično, čestitam Dan Vojske Republike Srpske.

Vojska Republike Srpske, nastala u ratu za slobodu, je primer kako jedna mala ali narodna vojska može uspešno sačuvati državu i zaštiti narod. Bez obzira na mirovne pregovore, čiji uspeh svi želimo, nama je potrebna snažna vojska, kako bi druga strana odustala od namere da nastavi rat.

Nadam se da će srpski narod kao i Vojska Republike Srpske već sledeći Vidovdan dočekati u miru.

S poštovanjem, dr Zoran Đinđić.

Ђинђићева честитка поводом дана Војске РС Ратку Младићу, 1994. from serbia

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA