Brnabić o optužbama da ona ili njen brat stoje iza otkupa duga "Goše": To je udar na mene i Vladu Srbije

Mislim da je ovo nedostatak političkog morala i političke odgovornost, kazala je srpska premijerka

  • 76

Premijerka Srbije Ana Brnabić negirala je danas optužbe da ona ili njen brat stoje iza otkupa duga smederevske fabrike šinskih vozila "Goša". Ona je novinarima u Beogradu kazala da njen brat ima transparentan posao, da radi u multinacionalnoj kompaniji, kao i da je sve čime se bavi pod lupom te kompanije, svih klijenata i kreditora.

U SRBIJU ULOŽENO 8 MILIJARDI EVRA U PRETHODNIH 5 GODINA! Brnabić: Uspeli smo da smanjimo javni dug i preokrenemo situaciju

- Takve optužbe su udar na mene i Vladu Srbije, a ne na mog brata. Ali, on trpi kao i njegova porodica. Nemoćna sam i ne znam kako da se borim protiv toga. Strašno mi je i da demantujem takve stvari - rekla je premijerka Srbije.

Ana Brnabić je kazala da nije čak ni čula insinuaciju koja bi dokazala da su te optužbe istinite.

- Ne može biti lakše nego proveriti nekoga kao što je moj brat.... Mislim da je ovo nedostatak političkog morala i političke odgovornost - kazala je Ana Brnabić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Navela je da je o svemu saznala dok je bila na službenom putu u Maroku, ističući da joj je bilo jako teško zbog svega.

- Čula se tada sa bratom, koji ima porodicu i dvoje maloletne dece, koja čitaju da je njihov otac kriminalac, da pored kuma Aleksandra Vučića stoji iza svih najmutnijih poslova u Srbiji - rekla je Ana Brnabić.

Apelovala je na političku i moralnu odgovornost i zamolila sve da se njena porodica više ne napada.

- Sledeći put za sve što imate da optužite optužite mene - dodala je ona.

VLADA ĆE DONETI ZAKON O POREKLU IMOVINE

Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas da Vlada Srbije radi na Zakonu o poreklu imovine, koji će biti donet u mandatu ove vlade.

- To je jako važan zakon i ova vlada mora da ga donese. Razgovarala sam sa ministrima o ovome i radimo na tom zakonu - rekla je Brnabić odgovrajući na pitanja novinara.

Kako je rekla, tačno je da se kasni sa tim zakonom, ali vlada mora da ga donese zbog njegovog značaja, što će biti i urađeno.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

IZJAVA POPOVIĆA JASNA

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je izjava ministra za inovacije Nenada Popovića u vezi sa navodima KRIK-a da poseduje ofšor kompanije bila jasna te da poziva nadležne organe da reaguju ukoliko imaju zašto.

- Razgovarala sam sa ministrom Popovićem, njegova izjava je prilično jasna. Pozivam kao i u svim ostalim slučajevima nadležne organe da reaguju ukoliko imaju zašto da reaguju - rekla je premijerka.

Izjava Popovića je bila takva, kaze premijerka, da Popović nema offšor kompanije.

- Ukoliko je izjava tačna, onda ne vidim o kakvoj moralnoj odgovornosti pričamo - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da li oseća kao predsednica vlade moralnu odgovornost i poručila da je potrebno da se vidi u narednom periodu šta je istina.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baki

    8. novembar 2017 | 15:53

    Ana je odlicna u svom poslu, a to mnogima izgleda smeta.

  • milica

    8. novembar 2017 | 15:40

    Mislim da je ovo samo još jedan u nizu jeftinih pokušaja deskreditovanja rada ove vlade.

  • mara

    8. novembar 2017 | 17:27

    To je zaista krajnji pokušaj poremetiti nekog pominjanjem i napadanjem porodice!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA