Pacoli imenovao Komisiju za promociju mira između Beograda i Prištine

Savet za promociju mira između Kosova i Srbije može da traži donacije kojim bi se podržale njegove aktivnosti - navodi se u dokumentu čiji faksimil je objavio portal prištinskog dnevnika

  • 6

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli imenovao je Komisiju za promociju mira između Beograda i Prištine, na čelu sa Kljarom Budu, novinarskom i piscem iz Albanije, piše prištinska Gazeta ekspres.

KO JE IGOR ŠOLTES, Kardeljev unuk, kome je zadatak da sve zemlje EU priznaju Kosovo

Prema Gazeti ekspres, koja je imala uvid u dokument, Kmisija će izraditi platformu za funkcionisanje i godišnje aktivnosti koje će ovo telo organizovati.

Komisija će se, kako se navodi, finansirati od institucija i donacija.

- Savet za promociju mira između Kosova i Srbije može da traži donacije kojim bi se podržale njegove aktivnosti - navodi se u dokumentu čiji faksimil je objavio portal prištinskog dnevnika.

Foto: Wikipedia/ZlatanJovanovic, Guliver/Sean Gallup/Getty Images

Razgovorima Beograda i Prištine dugo posreduje Brisel uz snažan pritisak iz Vašingtona. Strane su nekoliko puta potpisivale sporazume, ali su se često zaustavljale zbog nedostatka političke volje, navodi list.

Dok su Priština i Beograd u proteklim godinama pregovarali na visokom nivou, koji je zahtevao velika diplomatska ulaganja iz najmoćnijih svetskih centara, Pacolijeva inicijativa izgleda zbunjujuće i podseća više na aktivnosti iz devedesetih godina kada je kosovski problem Srbija trebalo da reši preko komisija i nevladinih organizacija, prenosi portal Kossev.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trig

    10. novembar 2017 | 13:14

    Bice mira,kada siptari vrate Kosovo.

  • Bruce Lee

    10. novembar 2017 | 15:25

    Sve je to za izvlačenje love. A zaista bih voleo da se pomirimo sa Albancima, samo ne na našu štetu. Dragi Albanci, vi ste sa Srbima živeli normalno na Kosovu, svi Albanci starosedeoci na Kosovu su umali prijateljske odnose sa Srbima a sad gde su Srbi na Kosovu? Proterani za 10 godina, samo zamislite da smo se mi vekovima ponašali prema vama kao vi sad prema nama kad imate Amere i Eu iza leđa.

  • Milos

    10. novembar 2017 | 13:03

    Do god se Srbi optuzuju za zlocine, a Siptari slikaju kao nevine zrtve nema mira izmedju Beograda i Pristine. Pri tom bi Albance trebalo drzati po strani, konacno Albanci imaju svoju drzavu i u sukobu ismedju Siptara i Srba ruke su im umrljane krvlju do ramena. Sukob izmedju Siptarskog i Srpskog naroda je pokrenu svetski narko kartel zato na Kosovu narod gladuje a narko bosovi caruju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA