Predsednik Albanije posebno zahvalio Makedoniji za priznavanje Kosova

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim, Meta je rekao da to "nije bila lagana odluka, ali da je značajna i neophodna radi jačanja regionalne saradnje i sigurnosti"

  • 59

Predsednik Albanije Ilir Meta izrazio je danas u Skoplju "posebnu zahvalnost" Makedoniji zato što je priznala Kosovo, preneli su lokalni mediji.

EKSKLUZIVNO! Bedžet Pacoli u 60 minuta za Telegraf o Haradinaju, lobiranju, priznanjima, razgovoru s Vučićem i Dačićem (VIDEO) (FOTO)

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim, Meta je rekao da to "nije bila lagana odluka, ali da je značajna i neophodna radi jačanja regionalne saradnje i sigurnosti".

Kako je istakao, Makedonija i Albanija mogu da predstavljaju primer za saradnju u celom regionu.

- Odnosi naše dve zemlje nisu samo od egzistencijalnog značenja, nego su važni za našu budućnost u EU. Bolje je da sarađujemo i da od toga svi imamo korist i uzajamno razumevanje, nego da sudimo jedni drugima, posebno po pitanjima povazanim sa prošlosti - rekao je predsednik Albaniije.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sascha

    20. novembar 2017 | 16:53

    E sto bih voleo da se Albanci u Makedoniji odcepe odmah bih priznao tu Albansku Makedoniju . A ovaj Bugarin sto se zove Djordje bi mogao da mucne glavom iz kog razloga je priznao Kosovo? on misli da ce Albanci da se odreknu pola Makedonije malo morgen on je priznavanjem Kosova samo odlozijo proglasenje Male Albanije u Makedoniji za neko vreme .

  • Mirko

    20. novembar 2017 | 16:46

    Neka neka,okupirat ce i njih, samo polako izdajnici.

  • Srki boj

    20. novembar 2017 | 17:31

    E sad mi treba da povucemo priznanje imena republika makedonija pa nek se cesu isti su ko i crnogorci. Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA