≫ 

5 ključnih poruka koje je Mladić poslao iz haške sudnice (FOTO)

Haški tribunal osudio je danas nekadašnjeg glavnog komadanta Vojske Republike Srbije Ratke Mladića na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida, zločina protiv čovečnosti, kao i kršenja zakona i običaja ratovanja

  • 44

Ratko Mladić se na izricanju presude u Haškom tribunalu pojavio sa kravatom na kojoj je pisalo KPRF, a na reveru je nosio značku sa cvetom Natalijine ramonde. Ovo su samo dve od pet ključnih poruka koje je Mladić poslao iz haške sudnice.

NAJNOVIJA VEST: Mladić će se žaliti na presudu Haškog tribunala

Prva od stvari na koju niko nije ostao ravnodušan, jeste trenutak kada je Ratko Mladić ulazio u sudnicu. Svi su čekali da vide njegovu reakciju.

Kada je ušao u sudnicu bivši komandant se prvo prekstio, a zatim je publici pokazao podignut palac. 

Foto: Tanjug/AP

EVO ŠTA JE MLADIĆ PRVO URADIO PO ULASKU U SUDNICU: A onda se okrenuo ka publici i podigao jedan prst (FOTO)

Mladić je potom seo, i izricanje presude je počelo. Sve vreme je odmahivao glavom tokom Orijevog izlaganja o Srebrenici.

Treća ključna poruka je to što je nekadašnji ratni komandant Vojske Republike Srpske je nosio kravatu sa skraćenicom Komunističke partije Ruske federacije i komunističkim simbolom - srpom i čekićem.

Foto: Tanjug/AP

Natalijinu ramondu na sakou bivšeg komadanta zapazili su svi.

Poznata i kao cvet feniks jer i kada se potpuno osuši ako se malo zalije, može da oživi, baš kao što je iz pepela vaskrsla i srpska vojska u Prvom svetskom ratu.

Nije lako odlučiti se da li kod Natalijine ramonde više očarava njena skromna i ljupka lepota ili neverovatna izdržljivost po kojoj je dobila čak i nadimak "cvet feniks".

Foto: Tanjug/AP

Čak i kad se potpuno osuši, Natalijina ramonda može ponovo da oživi kada je zalijemo. To možemo shvatiti kao četvrtu ključnu poruku.

Tajni simbol Ratka Mladića koji nosi na reveru: Evo koju poruku šalje (FOTO)

Peta ključna poruka je kada se Mladić usprotivio odluci sudija i počeo je da viče, zbog čega je odlučeno da će biti udaljen.

Ljutito je vikao: "Laž, laž!"

Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    22. novembar 2017 | 20:29

    Da nije nilo njega sada ne bi postojala Republika Srpska. To sve govori koliko je Srbija ucinila po pitanju lobiranja za Srbe u Hagu. Odgovor je: Nista. Za razliku od Hrvata i Muslimana mi smo isporucili kompletan Drzavni i Vojni vrh Haskom sudu, sto nije zabelezeno u istoriji da je uradila bilo koja zemlja u celome Svetu.

  • Djukac

    22. novembar 2017 | 16:00

    Glavna poruka: Nije kriv!!!

  • Maja

    22. novembar 2017 | 17:39

    Zivela srbija.ziveo ratko mladic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA