Janković premijer? Da li je on pri čistoj svesti: Dačić o ideji lidera PSG o koncentracionoj Vladi

Pa ko bi njemu dao mesto u Vladi? Siguran sam 100 odsto da od Vučića nikada nije dobio takvu ili sličnu ponudu, to nema veze sa realnošću - rekao je Dačić i dodao da se Vučić smejao kada je čuo tu izjavu

  • 69

Ministar spoljnih poslova Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić kaže da ne može da veruje da je predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković planirao da od predsednika Srbije Aleksandra Vučića zatraži mesto premijera, dodajući i da to može da bude samo Jankovićeva fikcija.

Saša Janković sve priznao: Hteo sam da Vučić bude predsednik, a ja premijer

- Prvo sam imao sumnju da li je moguće da je to zaista rekao, ali sada kada je potvrdio za Kurir, prosto ne mogu da verujem da li je on pri čistoj svesti. I još se više pitam da li su pri čistoj svesti oni koji mu to veruju - rekao je Dačić u intervjuu za "Kurir" od ponedeljka.

Prema njegovim rečima, priče da je Janković trebalo da uđe u Vučićevu vladu i da je već nudio resore Draganu Šutanovcu i ostalima je njegova fikcija.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Pa ko bi njemu dao mesto u Vladi? Siguran sam 100 odsto da od Vučića nikada nije dobio takvu ili sličnu ponudu, to nema veze sa realnošću - rekao je Dačić i dodao da se Vučić smejao kada je čuo tu izjavu.

Upitan da prokomentariše šta bi bilo da su Jankovićevi saradnici na navodnoj tajnoj večeri prihvatili njegov predlog i da je to javno ponudio Vučiću, Dačić kaže da ne bi ušao u Vučićevu vladu.

- To su najobičnije fikcije i gluposti i ne mogu to ni da komentarišem - rekao je Dačić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Komentarišući navode da je Janković hteo da ponudi koncentracionu vladu u kojoj bi bile sve partije, Dačić objašnjava da se koncentracione vlade prave u vreme parlamentarne ili društvene krize.

- Imamo ovakvu situaciju - Vučić pobedi na predsedničkim izborima ubedljivo u prvom krugu. I sad on da pravi koncentracionu vladu? - rekao je lider SPS.

Komentarišući koja je pobuda bila Jankoviću da predloži tako nešto, Dačić smatra da je on umislio da je toliko jak da može da natera Vučića na to. Dačić je ocenio i da ova poslednja izjava, kao i dešavanja u PSG-u poslednjih dana znače političko samoubistvo Jankovića.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    4. decembar 2017 | 10:45

    Jankovic je definitivno prolupao, pa ovo nije moguce ni u paralelnom univerzumu!

  • Nena

    4. decembar 2017 | 10:21

    Janković je u problemu, ne zna kako da se docepa fotelje

  • veki

    4. decembar 2017 | 10:40

    Moze biri premijer ali u Tunguziji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA