≫ 

Vučić, Brnabić i važni funkcioneri čestitali Božić vernicima koji slave po Gregorijanskom kalendaru

Rimokatolicka crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i neke pravoslavne crkve koje su prihvatile novo racunanje vremena po Gregorijanskom kalendaru, danas u proslavljaju Badnji dan uoči Božića

  • 18

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas božićnu čestitku beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i drugim poglavaraima, sveštenstvu, redovništvu, monaštvu i verncicima, koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru, saoštila je pres služba Predsednika.

Gužve pred praznike uveliko počele, a dani pred nama će biti pakleni: Spremite se na zastoje od po nekoliko sati

- U svetlosti Rođenja Bogomladenca Hrista, svim građanima Srbije koji Božić proslavljaju po Gregorijanskom kalendaru, želim da se ljubav i mir usele u njihova srca i njihove domove i da najradosniji hrišćanski praznik proslave u sreći i blagostanju - naveo je predesednik Srbije, i dodao:

- Neka nas ovaj praznik podseti da su međusobno uvažavanje, poštovanje i razumevanje vrednosti koje nas ujedinjuju i spajaju - stoji u Vučićevoj čestitki.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je božićne i novogodišnje praznike beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru:

- Želim vam da praznične dane provedete u miru, radosti i duhovnom blagostanju. Neka vam Božić donese mnogo lične i porodične sreće, zdravlja, uspeha i napretka - navodi se u čestitki premijerke.

Foto: beograd.rs

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitao je danas božićne praznike beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

- U ime grada Beograda i u svoje lično ime, svim hrišćanskim vernicima koji proslavljaju Božić po gregorijanskom kalendaru, želim da praznike provedu u miru, sreći i blagostanju, u krugu porodice i prijatelja. Neka praznici u vaše domove donesu zdravlje, radost i toleranciju - navodi se u čestitki gradonačelnika Siniše Malog.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i njihovim porodicama koji slave ovaj praznik po gregorijanskom kalendaru, uputio najsrdačnije čestitke.

- Želim vam puno Božjeg blagoslova, zdravlja, uspeha u radu i da radost prazničnog vesel?a podelite sa svojim najmilijima u miru i ljubavi - ističe se u čestitki.

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIC

Potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović čestitala je danas Božić svim vernicima koji ovaj najradosniji hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

- Praznični dani koji su pred nama prilika su da se iznova podsetimo lepote različitosti i potrebe da svi zajedno doprinosimo međusobnom poštovanju i razumevanju - navela je potpredsednica vlade u čestitki, i dodala:

- Neka Badnje veče i Božić ispune vaše domove radošću i slogom, a svim građanima i građankama Srbije donesu dobro zdravlje i prosperitet - navela je ona.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, velikodostojnicima i vernicima Rimokatoličke crkve sa željom da ga proslave u radosti sa verom u bolju budućnost svih nas u Srbiji.

- U ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje lično ime čestitam Vam praznik rođenja Hristovog sa željom da ga proslavite u radosti, blagostanju, ljubavi i slozi u krugu svojih najdražih - ističe se u čestitki.

Dačić je ukazao da Božić je prilika da se iznova podsetimo na neprolazne vrednosti zajedništva, razumevanja, uzajamnog uvažavanja i poštovanja, kao temeljnih vrednosti našeg društva i države.

- Neka nam svima ovaj praznik rođenja i radosti da veru u zajedništvo i solidarnost i pokaže put iskrenog praštanja i poštovanja. U težini naše svakodnevnice, verujem da će nam praznični duh dati snagu da se, uvereni u konačnu pobedu, hrabro suočimo sa svim izazovima pred nama i istrajemo u gradnji bolje i sigurne budućnost za sve nas - navodi se u čestitki ministra Dačića.

Foto: SDPS

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković čestitao je Božić Beogradskom nadbiskupu i metropolitu Stanislavu Hočevaru, liderima protestantskih crkava i svim vernicima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru

- Neka nas ovaj praznik podseti da smo svi jednaki i da nam je život dat da živimo po najvišim moralnim principima, promovišući solidarnost, saradnju i toleranciju među ljudima. Siguran sam da ćemo u Srbiji, našoj zemlji, svi zajedno bez obzira koje smo verske orijentacije raditi na ispunjenju ovih principa - naveo je on.

Foto: Tanjug/ Tanja Valič

Potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je Božić svim vernicima rimokatoličke veroispovesti.

- Večna simbolika Hristovog rođenja vraća nam veru u bolju budućnost i predstavlja putokaz međusobnom uvažavanju, poštovanju i razumevanju - kaže Jevtić.

Jevtić je rekao da Božić podseća na važnost negovanja temeljnih ljudskih vrednosti - zalaganje za istinu,pravdu i dostojanstvo svakog i poželeo onima koji slave da praznične dane provedu u miru, blagostanju i porodičnoj sreći, navodi se u saopštenju iz kosovske vlade.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nika

    24. decembar 2017 | 13:07

    Takodje se pridruzujem cestitkama.

  • Branko

    24. decembar 2017 | 13:10

    Srećan Badnji dan, Božić našim građanima i građinima sveta koji slave po Gregorijanskom kalendaru. Neka mir zavlada svetom, ljubav neka uđe u srca, sreća u domove.

  • Nika

    24. decembar 2017 | 13:08

    Svaki pojedinac treba provede praznične dane u miru, sreći i radosti !Srecan bozic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA