Predrag Marković nosilac liste POKS na beogradskim izborima

Marković je, na sednici Predsedništva izabran i za predsednika Političkog saveta POKS, kao nestranačka ličnost

  • 15
Rođendan gospodina Nušića Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Predsedništvo Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) je odlučilo da nosilac liste za beogradske izbore bude, Predrag Marković, nekadašnji predsednik Skupštine Srbije i ministar kulture, i aktivni i istaknuti član Krunskog saveta.

Prve kvote za gradonačelnika: Ceci i Karleuši veće šanse nego Šešelju i Čedi, trojka iz SNS favoriti

Na osnovu odluke Glavnog odbora od 3. decembra 2017. godine, da POKS na lokalne izbore u Beogradu izađe samostalno sa svojom listom kandidata, Predsedništvo POKS je sinoć odlučilo da nosilac liste bude, Predrag Marković, nekadašnji predsednik Skupštine Srbije i ministar kulture, i aktivni i istaknuti član Krunskog saveta.

Marković je, na sednici Predsedništva izabran i za predsednika Političkog saveta POKS, kao nestranačka ličnost.

- Na izborima za Skupštinu Grada Beograda mi ćemo nastupiti samostalno, jer želimo da se uverimo koliku podršku imaju naša ideja, ljudi i program. Ne želimo da na mala vrata putem koalicija dođemo do odborničkih mesta i fotelja, jer to nas ne interesuje. Interesuje nas samo put koji Srbiju vodi u obnovu kraljevine i da Beograd ne bude samo glavni grad, nego i prestonica Srbije - naglasio je predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije i narodni poslanik Žika Gojković.

Zahvaljujući ovoj stranci stranci, prvi put posle 73 godine na glasačkom listu pojaviće se naziv Kraljevina Srbija. Glasači u Beogradu imaće priliku da glasaju za stranku koja se zalaže za njenu obnovu, navodi se iz stranke.

Nosilac liste Predrag Marković istaknuti je monarhista, književnik i izdavač. Na mesto predsednika Skupštine Srbije 2004. godine je biran i glasovima režima i opozicije. Na njegov predlog, Narodna skupština je jednoglasno vratila stari grb, zastavu i himnu Srbije, a 5. juna 2006. godine doneo je Odluku o samostalnosti naše države. Predsedavao je Savetom ministara kulture Jugoistočne Evrope.

Godinama unazad nije član ni jedne stranke, niti je aktivan u politici i živi i radi u Beogradu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA