≫ 

Ko je hirurg Zoran Radojičić, nosilac liste SNS za Beograd (FOTO)

Radojičić je generalni direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu, u kojoj je zaposlen od 1991. godine

  • 73

Profesor doktor Zoran Radojičić, prvi na izbornoj listi SNS za gradske izbore u Beogradu "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd!", generalni je direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu i svakodnevno se bori za život naše dece, navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji.

Pažljivo slušajte Vučića i možda ćete zaraditi na klađenju za gradonačelnika Beograda (VIDEO)

Radojičić je generalni direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu, u kojoj je zaposlen od 1991. godine. Profesor je Medicinskog Fakulteta na katedri hirurgije, gde predaje dečiju hirurgiju i urologiju.

Predsednik je Republičke stručne komisije za zdravstvenu zaštitu dece pri Ministarstvu zdravlja.

Kako se u biografiji navodi, rođen je 24. oktobra 1963. godine u Lazarevcu. Oženjen je Tijanom, koja je njegova najveća podrška. Ponosan je na sinove Ivana i Ognjena, koji su stasali u sjajne mlade ljude.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak, Telegraf

Diplomirao je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1989. godine sa prosečnom ocenom 9,14. Na istom fakultetu je magistrirao 1998. i doktorirao 2006. godine.

Govori engleski jezik. Usavršavao se u zemlji i inostranstvu, u najznačajnijim decijim klinikama i bolnicama.

Član je Evropskog udruženje za pedijatrijsku urologiju (ESPU), Evropskog udruženja dečje hirurgije (EUPSA), član Nadzornog odbora Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji. Koordinator je Ministarstva zdravlja za pedijatriju i dečju hirurgiju.

Mesto u Oksfordovoj enciklopediji uspešnih ljudi 

2016. godine je uvršten u Oksfordovu enciklopediju uspešnih ljudi Srbije. Objavio veliki broj radova i predstavljao ih na značajnim svetskim kongresima, kao i na Američkoj pedijatrijskoj akademiji.

Radi na unapređivanju programa transplantacije bubrega i na uvođenju programa transplantacije jetre kod dece u Srbiji.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Veruje, navodi se, da nas tradicija jedne od najznačajnijih medicinskih ustanova koju vodi od 2013. godine, obavezuje da neprestano mislimo o zdravlju dece, obrazovanju lekara koji se bave lečenjem dece i nauci.

Ističe da imamo sjajan medicinski kadar, vrhunske, lekare i rezultete u lečenju najtežih bolesti i stanja dostojne velikih svetskih centara.

Sa svojim timom zalaže se za izgradnju nove dečje bolnice u Beogradu u kojoj će deca imati i prostorne i organizacione uslove lečenja kao one koje imaju njihovi vršnjaci u razvijenim zemljama u svetu.

Svoj posao ne bi menjao ni za koji drugi. Stalno se usavršava, prati trendove i daje sve od sebe da ostanemo u samom vrhu svetske dečje medicine, stoji u zvaničnoj biografiji dr Radojičića.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuka

    14. januar 2018 | 22:46

    Parvi izbor Vucica vidi se da je to sposoban covek na prvi pogled.

  • Sanja

    14. januar 2018 | 22:51

    To je covek koji nam treba! Boljeg nisu mogli naci!

  • Dragan

    14. januar 2018 | 22:09

    Pravi čovek na čelu liste, naprednjaci nisu pogrešili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA