≫ 

Ovo su prvih 20 imena sa liste SNS za izbore u Beogradu

Na listi je niz ličnosti koje se ne bave profesionalno politikom

  • 52

Srpska napredna stranka (SNS) utvrdila je danas konačnu izbornu listu za predstojeće izbore u Beogradu, na kojoj, među prvih 20, gotovo da nema političara, a prvi na listi je hirurg dr Zoran Radojičić.

Ko je hirurg Zoran Radojičić, nosilac liste SNS za Beograd (FOTO)

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Aja Jung 

- Druga na listi je balerina Aja Jung. Ona je diplomirala  u klasi Marije Janković u Baletskoj školi "Lujo Davičo". Dvogodišnju stipendiju Baletske škole "Džofri" u Njujorku dobila je 1989. godine, a paralelno je bila uključena u programe Univerziteta Džulijard, Baletskog instituta Njubert pri Karnegi Holu i Brodvejskog centra za igru.

U samostalnoj karijeri igrala je u Srbiji, SAD, Kanadi, Grčkoj, Italiji,Francuskoj, Meksiku, Ukrajini, Nemačkoj, Škotskoj, Crnoj Gori, Rumuniji, Poljskoj, Litvaniji i drugim zemljama širom sveta.

Odlikovana je francuskim Ordenom umetnosti i književnosti u rangu Viteza 2016. godine.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dekan Pravnog Fakulteta  

- Sima Avramović, redovni profesor i dekan Pravnog fakulteta u Beogradu, još je jedan nepartijski čovek na listi.

Predavač je na predmetima Uporedna pravna tradicija, Retorika, Antičko grčko pravo i Državno- crkveno pravo.

Pored drugih dužnosti, dr Sima Avramović je dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predsednik Komisije za odlikovanja Predsedništva Republike Srbije, član Saveta Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Odbora SANU za izvore srpskog prava, član Upravnog odbora Društva za antičke studije, član Naučnog društva Srbije, predsednik Udruženja Fulbrajtovih stipendista Srbije…

Govori pet jezika.

Foto: Medija centar Beograd

Koordinatorka Sigurnih kuća

- Vesna Stanojević dobro je poznata javnosti, kao koordinatorka Sigurnih kuća. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Borbu za prava nezaštićenih počinje 1992. godine radom na SOS telefonu u Beogradu, a 1996. godine sa još dve koleginice osniva Savetovalište protiv nasilja u porodici.

Prvu Sigurnu kuću sa saradnicama otvara 2000. godine u okviru savetovališta, a zatim drugu i treću.

Učesnica je brojnih konferencija na temu zaštite ljudskih prava poput Konferencije za ljudska prava u Pragu i Ankari, UNESKO konferencije o silovanju u Bosni i Hercegovini, Hanoveru i Beogradu, konferencija o trgovini ljudima u Dubrovniku, Skoplju…

Foto: Sos kanal

Košarkaš Goran Grbović

- Na listi je i košarkaš Goran Grbović. U Čačku je igrao za "Borac”, a potom za beogradski „Partizan”, potom odlazi u Šapniju I kao profesionalac igra za „Puleva Granada”, a potom odlaci u Izrael i igra za „Hapoel Tel Aviv”, gde i završava karijeru.

Igrao je za reprezentaciju Jugoslavije 1979. godine kao junior na Svetskomprvenstvu u Brazilu i na Evropskom prvenstvu u Celju, gde osvaja srebro.

Dobitnik je Oktobarske nagrade Grada Beograda 1987. godine i Fer plej trofeja u sportu 1987. godine.

Kapiten „Partizana” 1987. i 1988. u Ligi šampiona, učestvuje na prvom Fajnal four u Ganu - Belgija I osvaja treće mesto u najboljoj genaraciji u istoriji „Partizana” (Divac, Paspalj, Ðorđević, Obradović, Pecarski).

DIMITRIJE GOLL

Prva ruka Muzeja savremene umetnostu

- Slobodan Nakarada, sada vršilac dužnosti direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu i specijalizirao na Columbia Busineš Sćool, SAD.

Bio je angažovan na najrazličitijim poslovima, u Interparlamentarnoj grupi Skupštine SFRJ, Fondu za otvoreno društvo Jugoslavije, Institutu za otvoreno društvo - Budimpešta, Balkanskoj investicionoj i razvojnoj kompaniji, Međunarodnoj finansijskoj korporaciji (IFC), na Radiju i TV B92, i kao izvršni direktor Muzeja savremene umetnosti.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Žika šarenica

Živorad Nikolić, urednik „Žikine šarenice", diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu na slavistici, po struci je profesor ruskog jezika.

Na listi su i :

- Dr Dušica Bojić, muzejski savetnik i direktor Istorijskog muzeja Srbije

- Branislav Milićević, poznatiji kao Branko Kockica

Printscreen: Youtube/ NikTube

- Časlav B. Mitrović, redovni profesor i šef Katedre za vazduhoplovstvo Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

- Dragana Pešić Belojević, rukometašica

- Bojana Borić Brešković, istoričarka i direktorka Narodnog muzeja u Beogradu

- Lepomir Ivković, glumac Narodnog pozorišta

- Dr Ljiljana Marković, šef katedre za orijentalistiku i predsednik Veća doktorskih studija Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Svetislav Goncić, glumac

- Jelena Nikolić Nenadić, srpska odbojkašica, članica odbojkaške reprezentacije Srbije, i niz drugih ličnosti, koje se ne bave profesionalno politikom.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    15. januar 2018 | 10:03

    Vazno je da su to sve posteni i vredni ljudi.

  • tina

    15. januar 2018 | 10:24

    Impresivna lista koja ce doneti impresivne rezultate.

  • GajbexG

    15. januar 2018 | 10:00

    Sve kvalitetna i dokazana imena iza raznih zivotnih sfera na listi SNS-a.Ocekujem dobar rezultat na ovim izborima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA