Šta će Dačić otpevati japanskom premijeru? (VIDEO) (ANKETA)

Ministar spoljnih poslova poznat je kao neko ko voli da se dohvati mikrofona i uz nešto ležerniji pristup opusti atmosferu na protokolarnim večerama

  • 11

Japanski premijer Šinzo Abe stiže danas u istorijsku posetu Srbiji. Zvanični domaćin mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će mu večeras zajedno sa premijerkom Anom Brnabić prirediti večeru. Shodno protokolu, očekuje se da će večeri prisustvovati i srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Šef diplomatije poznat je kao neko ko voli da se dohvati mikrofona i uz nešto ležerniji pristup opusti atmosferu na protokolarnim večerama. Da li će Dačić večeras zapevati neku tradicionalnu japansku pesmu?

Šta možemo da očekujemo od istorijske posete premijera Japana? Ovakvog susreta nije bilo tri decenije

Političko umeće lidera SPS-a i potpredsednika Vlade Ivica Dačića niko ne može da se ospori, naročito ako se ima u vidu da je na političkoj sceni prisutan skoro 30 godina, aposlednjih deset je neprekidno na vlasti. Međutim, Dačić se ne libi ni da demonstrira svoj pevački talenat pred najmoćnijim svetskim državnicima.

Dačić je do sada, između ostalog, pevao nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i nekadašnjem predsedniku Francuske Fransou Olandu, albanskom premijeru Ediju Rami, visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, a poseban odjek u javnosti je imao "nastup" pred predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Danas u posetu Srbiji stiže japanski premijer Šinzo Abe. U njegovu čast će biti priređena večera. Uzimajući u obzir dosadašnja iskustva nije nemoguće da se šef srpske diplomatije ponovo potrudi da opusti protokolarnu atmosferu i lati se mikrofona.

Kako je Japan udaljen od Srbije preko 9 hiljada kilometara, a njihova kultura i tradicionalna muzika nam nisu baš najbliže predstavljamo vam par njihovih najpoznatijih pesama.

Pesma govori o prelepi dami Asadoia nu Kuiama, koja je hrabro odbila prosidbu vladinog zvaničnika.

Narodna melodija Sakura je toliko popularna da skoro svaki Japanac može otpevušiti.

Mada nije nemoguće, da će Dačić otpevati već poznate pesme iz njegovog "opusa".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .S. S.

    15. januar 2018 | 12:59

    Bolje da cuti i da se ne blamira i Srbiju i sebe 😖

  • Нis Нais

    15. januar 2018 | 17:14

    Ako je to istina da ce pevati premijeru Japana onda bolje i da nije dolazio, oni su ozbiljna zemlja, on je ozbiljan politicar, a ovi nasi estradne zvezde

  • Marija

    15. januar 2018 | 14:33

    Samo da ne pominju moravu i žute ljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA