Vučić: Prema ubicama i nalogodavcima nećemo imati milosti (FOTO)

On je naveo da je sa predstavnicima Srba u Kosovskoj Mitrovici razgovarao o tome kako da narod ostane i opstane na svojim ognjštima

  • 12

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da za nas nije važno koje je ime ubice Olivera Ivanovića niti koje je ime nalogodavaca, da li je srpsko, albansko ili bilo kojeg stranca i poručio da prema počiniocima i nalogodavcima nikakve milosti neće biti.

VUČIĆU OČI PUNE SUZA: Nemate drugu kuću, molim vas da ostanete ovde! (FOTO) (VIDEO)

Vučić je to rekao nakon tročasovnog sastanka sa politčkim i privrednim predstavnicima Srba sa KiM i naveo da je razgovor bio o tome kako da narod ostane i opstane na svojim ognjištima.

Kako je poručio na nama je da se ponašamo odgovorno, da razgovaramo i da to mora da bude poltika koju Srbija vodi i takvu poltiku ćemo nastaviti.

On je naveo da je sa predstavnicima Srba u Kosovskoj Mitrovici razgovarao o tome kako da narod ostane i opstane na svojim ognjštima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je naveo da za nas nije važno koje je ime ubice i nalogodavca, da li srpsko, albansko ili nekog stranca, da neće da prihvata preuranjena rešenja koje neki izbnose jer im se čini da to tako treba da bude, uz poruku da prema počiniocima i nalogodavcima milosti neće biti.

On je rekao da naša poltika mora da bude politika mira, razgovora, naveo da je i sa Tačijem nedavno razgovarao i da se razgovori moraju nastaviti.

Kako je rekao vidi šta rade i novinari albanski i političari u Prištini ali i da to više govori o njima nego o nama.

Vucicć je rekao da je na nama da se ponašamo odgovorno.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije je ukazao da ovde nadležnost efektivnu imaju prištinske institucije i oni koji su garantovali za njihovu delotvornost.

Podsetio je da 98 odsto Kosovskim policijskih snaga čine pripadnici Srba, a da je namera bila da se dodaju tri opštine, južna Kosovska Mitrovica, Vučitrn, i Srbica te da procenat Srba bude svgfega oko 31 odsto.

On je rekao da su se na sastanku čula različita mišljenja, ali da su se svi dorbo razumeli.

Nismo morali u svemu da se saglasimo ali smo se razumeli, bez obzira ko kojoj poltičkoj opciji pripada, rekao je predsednik Srbije koji je ponovio da se razgovaralo otvoreno o svemu.

Daljinac

(Telegraf.ts/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA