≫ 

U Davosu predstavljen izveštaj premijerke Ane Brnabić o migrantskoj krizi: Srbija jedina iz regiona učestovala u pisanju dokumenta (FOTO)

Prema organizatorima Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, srpska premijerka je ekspert u temama migracija i granica

  • 1

Svetski ekonomski forum danas je objavio izveštaj Renew Europe u okviru koga je Srbija pisala deo u vezi migracija i granica, a Srbija je jedina zemlja iz regiona koja je učestvovala u pisanju izveštaja.

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić stigli na Svetski ekonomski forum u Davosu

U izveštaju koji je pisala premijerka Ana Brnabić, kaže se da je aktuelna migrantska kriza sa kojom se Evropa suočila, pokazala neophodnost nalaženja novih ideja i rešenja u budućnosti, radi zaštite granica evropskih zemalja i upravljanja tokovima migranata.

Foto: Promo

Istaknuto je da digitalizacija i nove tehnologije mogu da doprinesu u tom procesu, posebno u vezi sa integracijom migranata na tržištu rada i u društvu: da platforme za eUčenje mogu da pomognu migrantima u procesu obrazovanja i dalje zapošljavanja.

Foto: Tanjug/AP

U zaključku se takođe ističe da će najveći izazov Evrope biti poštovanje različitosti i inkluzija, kako bi se Evropa izborila sa narastajućom ksenofobijom i predrasudama prema migrantima, koje su suprotne fundamentalnim evropskim vrednostima.

Foto: Promo

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predvodi radnu grupu za migracije i granice u okviru "Novih lidera za Evropu" pri Svetskom ekonomskom forumu i ona je jedini predstavnik Srbije i regiona koji predvodi jednu od grupa koje su aktivne u okviru Svetskog ekonomskog foruma.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nataša

    25. januar 2018 | 10:35

    Migrantska kriza,teroritam,ekonomska kriza,oslabljene ekonomije u EU,Balkan sa nerešenim nacionalnim pitanjima i granicama,dok silovito nadire Kina,Rusija kome EU podmeće klipove.Sakupe se jednom godišnje da sumiraju rezultate svoga rada da bi znali koliko su se obogatili i da li su dali previše svojih dolara ovoj planeti,gde treba da smanje narode na minimum opstanka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA