NAJNOVIJA ODLUKA VRHOVNOG KOMANDANTA: Razrešenja, penzionisanja i postavljenja na nove dužnosti u Vojsci Srbije (VIDEO)

Predsednik Srbije je odluku doneo na osnovu Ustava i Zakona o Vojsci Srbije

  • 8

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić je, na osnovu Ustava i Zakona o Vojsci Srbije, doneo ukaze o postavljenjima na nove dužnosti, zastupanjima i prestanku profesionalne vojne službe.

Vučić: Ne očekujem čuda u Hrvatskoj, ali će razgovori biti lekoviti

Kako se navodu u saopštenju Ministarstva odbrane, pukovnik Uglješa Jovičić postavlja se na dužnost načelnika Uprave za vojno zdravstvo, pukovnik Tiosav Janković postavlja se na dužnost komandanta 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RViPVO, a pukovnik Milan Ranković postavlja se na dužnost načelnika Uprave za međunarodnu vojnu saradnju Sektora za politiku odbrane.

Takođe, pukovnik Miroslav Talijan postavlja se na dužnost načelnika Vojne akademije, pukovnik Miroslav Vukosavljević određen je za zastupnika načelnika Vojnomedicinske akademije, a pukovnik Saša Nedeljković određen je da komanduje Zajedničkim snagama Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova angažovanih na obezbeđenju državne granice.

Kako se navodi u saopštenju, kapetan bojnog broda Milan Konjikovac razrešen je dužnosti načelnika Uprave za međunarodnu vojnu saradnju Sektora za politiku odbrane, dok general-majoru Goranu Zekoviću, dosadašnjem načelniku Vojne akademije prestaje profesionalna vojna služba.

VIDEO: Pogledajte proveru sposobnosti dela snaga za hitno delovanje Vojske Srbije.

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    2. februar 2018 | 13:42

    MI SMO IMALI JEDNOM JOSKU BROZA-FERDINANDA ZA SAMOPROGLASENOG MARSALA NJEGOVE JUGE I NJEGOVOG GENERALA FRANJU TUDJMANA I DOSTA NAM IH JE BILO ZA SVA VREMENA!! OVO JE SADA DEMOKRATSKA SRBIJA I AKO BOG DA PAMETI DA SE OKRENEMO BRIKSU PRETECEMO!!!

  • телетабис

    2. februar 2018 | 13:16

    Тито је умро, од тада више "врховни командат" не постоји. Јел ово Тито васкрснуо?

  • Mrki

    2. februar 2018 | 11:44

    Mogao bi malo da naredi da pada sneg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA