≫ 

Vučić: Srbija očekuje dalju podršku Austrije na putu ka EU (VIDEO) (FOTO)

Predsednik Srbije nalazi se u dvodnevnoj poseti Austriji

  • 38

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je kancelaru Austrije Sebastijanu Kurcu na podršci koju je davao Srbiji, kao i da očekuje da će ta podrška sada kada je na čelu Vlade Austrije biti još i veća, naročito u pogledu evropskih integracija.

Vučić zamolio Austriju: Podržite svaki dogovor Srba i Albanaca

Vučić je poručio i da će Austrija u Srbiji kao i do sada imati prijatelja i moći da računa na njenu podršku i ubuduće.

Predsednik Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa austrijskim kancelarom posebno istakao ulogu Sebastijana Kurca prilikom rešavanja problema izazvanih migrantskom krizom, rekavši da je Kurc pri tom uvek vodio računa i o interesu Evrope, ali i nacionalnim interesima svoje zemlje i zahvalio na pomoći koju je Srbija u tom pogledu dobila od Austrije.

Printskrin: bundeskanzleramt.gv.at

Vučić se osvrnuo na reči austrijskog kancelara da 450 kompanija iz te zemlje radi u Srbiji gde zapošljavaju oko 13.000 radnika i ukazao i na ocenu investitora da je 2017. godina bila najbolja za poslovanje, a da očekuju da će 2018. biti i još bolja.

Printskrin: bundeskanzleramt.gv.at

Predsednik Srbije je poručio da će Srbija i dalje nastaviti da radi na stvaranju još boljeg poslovnog ambijenta koji će omogućiti dolazak još više stranih investitora,

On je pozvao još jednom investitore iz te zemlje da ulažu u Srbiju i da vide da je Srbija zemlja koja se nalazi na putu ka EU, koja se menja i popravlja poslovni i svaki drugi ambijent.

Printskrin: bundeskanzleramt.gv.at

Kako je rekao Austrija će i ubuduće, kao i do sada, moći da računa na podršku Srbije ističući da o prijateljstvu dva naroda govori i broj građana Srbije koji žive i rade u Austriji.

On je takođe napomenuo da je Beč četvrti grad na svetu po broju Srba koji u njemu žive i da i to pokazuje koliko im je Austrija bliska, koliko su u toj zemlji poštovani...

Vučić je zahvalio na dosadašnjoj podršci Srbiji koju je Kurc pružao kao ministar spoljnih poslova i naveo da očekuje da će i sada, kao kancelar, nastaviti da pruža podršku Srbiji i pomogne joj na njenom evropskom putu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA