Izetbegović negirao sukob sa Vučićem: To se nikada nije desilo i na Balkanu neće biti konflikta

Na ocenu voditelja da je problem sa Srbijom nastao zbog Izetbegovićeve izjave da bi BiH trebalo da prizna Kosovo, Izetbegović je rekao da smatra da je problem nastao zbog njegove izjave o tome da bi BiH branio svim sredstvima

  • 87

Bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović demantovao je danas da je ikada imao verbalni sukob sa predsednikom Srbije Aleksadrom Vučićem.

Avion iznenada sleteo u Beograd, u njemu bio Bakir Izetbegović

- Nikada gospodin Vučić i ja nismo imali verbalni sukob - rekao je Izetbegović, u emisiji HRT-a "nu2", odgovarajući na pitanjima o odnosima Srbije i BiH posle nedavnog boravka sa Vučićem u Turskoj.

Na ocenu voditelja da je problem sa Srbijom nastao zbog Izetbegovićeve izjave da bi BiH trebalo da prizna Kosovo, Izetbegović je rekao da smatra da je problem nastao zbog njegove izjave o tome da bi BiH branio svim sredstvima.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Što se tiče Kosova, ja sam rekao da se nadam da će jednog dana do toga doći, kao što se cela Evropa nada. Mnoge zemlje su priznale Kosovo, pa ih Vučić jako lepo primi... Traži se razlog da me optuže da sam ja neki radikal, da sa mnom ne može, da treba sa mnom ući u konflikt i slično - rekao je Izetbegović.

- Na Balkanu neće biti konflikta, osim ako ga počnu oni koji su uvek počinjali konflikt na Balkanu. Sigurno to neće doći od Izetbegovića - kazao je on.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rogozin

    4. februar 2018 | 19:46

    Jel mislis na zapadnjake, jer je opste poznato da su oni sa ustasama poceli rat u Hrvatskoj, a u Bosni sledbenici tvog oca kada su ubili svatove na svadbi. Ti neces durektno, ali indirektno...

  • Ja mislim tako

    4. februar 2018 | 19:05

    To je za pozdraviti ako je iskreno ! Ko god bude zagovarao mir i stabilnost na Balkanu biće podržan ! Dijalog je ključ opstanka !

  • Lazar

    4. februar 2018 | 19:19

    Na Balkanu i treba da bude mir i stabilnost .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA