Dačić sutra na sednici Saveta bezbednosti UN, u četvrtak kod Trampa na Molitvenom doručku (VIDEO)

Tokom boravka u Vašingtonu, šef srpske diplomatije sastaće se sa visokim predstavnicima američke administracije

  • 7

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predstavljaće sutra u Njujorku Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj će biti razmatran najnoviji Izveštaj generalnog sekretara UN-a o radu UNMIK-a. Izveštaj pokriva period od 16. oktobra 2017. do 16. januara 2018. godine.

Dačić poručio da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali da ne prašta genocid NDH

Dačić će u svom izlaganju dati osvrt na Izveštaj generalnog sekretara UN, odnosno, izneće našu ocenu aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji i delovanju UNMIK-a.

Foto: Tanjug/MSP

Narednog dana, u četvrtak, prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije učestvovaće na 66. Nacionalnom molitvenom doručku koji se tradicionalno održava u hotelu "Washington Hilton" u Vašingtonu.

Svake godine predsednik Sjedinjenih Američkih Država i članovi Kongresa pozivaju zvaničnike drugih država, političare iz SAD-a, diplomate i ugledne zvanice da razmene prijateljske poruke kroz molitvu i tako izraze međusobnu zahvalnost, navodi se u saopštenju MSP.

Tokom boravka u Vašingtonu, šef srpske diplomatije sastaće se sa visokim predstavnicima američke administracije, kao i Kongresa sa kojima će razgovarati o aktuelnoj bilateralnoj saradnji Srbije i SAD, kao i o regionalnim i međunarodnim temama.

VIDEO: Kakav odnos treba da imamo sa SAD, Dačić je govorio u intervjuu za Telegraf.rs.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    6. februar 2018 | 11:42

    Jel' poneo - novine?...

  • Ante

    6. februar 2018 | 11:56

    Nadamo se I Boga molimo da neće više da se šunja do Trampa i sa njegovim Tarzanskim engleskim, dosadjuje i bruka Srbiju!??

  • Jovan Ktć

    6. februar 2018 | 22:07

    " Molitveni doručak" je takvo licemerje, a i dolazak na poklonjenje gospodarima mira, a naročito rata. Umesto da se pomole Bogu za mir u svetu, bolje da zamole domaćina , koji trenutno sedi u Beloj kući.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA